De National Parks in Madhya Pradesh

In het hart van India ligt de jungle, natuurparken maken deze voor reizigers toegankelijk. Aan de geur van groen in Satpura, Kanha, Pench en Bandhavgarh National Park valt niet te ontsnappen.
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

De National Parks in Madhya Pradesh

Het geluid van de jungle

De koelte hangt nog tussen de bomen, als 's ochtends de jungle ontwaakt. Bomen, lianen, planten en struiken staan ongestructureerd door elkaar. De jungle kent geen orde maar blijft juist daardoor altijd verrassend. De vele parken van India hebben allemaal hun eigen geluid. In het heuvelige landschap van Satpura National Park kletteren watervallen naar beneden. Deze jungle is ook voor kinderen een aanrader. Op ontdekkingstocht te voet door het park deelt uw gids zijn kennis over medicinale bladeren en de insectenwereld. Tijdens een ontspannen kanotocht op de Denwa rivier worden verschillende vogelsoorten gespot en soms ook krokodillen. Satpura N.P. is indrukwekkend door zijn variatie aan landschappen en tijdens de jeepsafari ‘s worden regelmatig beren, Indiase reuzeneekhoorns, luipaarden en wilde honden gezien. Ook is er recentelijk een tijger waargenomen. Takken kraken onophoudelijk in Kanha dat gekenmerkt wordt door sal bomen en veel bamboe. De kans tijgers te spotten is hier groot. Maar ook als zij zich niet laten zien, zijn er momenten genoeg om uw adem even in te houden. Volg de Banjaar rivier stroomafwaarts en ontmoet wilde honden, herten en antilopen die hier komen drinken. Diep in het oerwoud klinkt de schreeuw van een jakhals.

Het lied van de jungle openbaart zich in Pench. Aan de voet van dit kleinere National Park lijkt het rustig, maar in de toppen van de teak bomen huizen vele vogels. Tijdens een wandelsafari of overnachting in een boomhut heeft u de natuur voor uzelf. De heuvels, bossen en valleien van Pench zijn onontdekt. In Bandhavgarh National Park, wat vroeger het jachtgebied was van de Maharadja’s, perst de jungle zich tussen twee bergketens. Het park staat bekend om zijn grootste populatie Bengaalse tijgers. Het groen combineert hier met rotsachtige heuvels, grasland eist z'n plek. Boven de bergtoppen cirkelen de gieren, hoog in de lucht, stil en geruisloos. 

Rondreizen door India

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in De National Parks in Madhya Pradesh

Flame of the Forest

Cottages te midden van apen, herten en luipaarden

Bagh Tola Jungle Lodges

Genieten van de junglegeluiden

Reni Pani Jungle Lodge

Stijlvolle cottages in Satpura National Park

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top