Delhi, Mumbai, Kolkata

Delhi, Mumbai en Kolkata. Veel gebruikt als overstaphalte op doorreis naar een volgende bestemming, maar zelf een bezoek meer dan waard. Wie een paar dagen blijft hangen, ziet niet alleen de stad maar proeft ook de sfeer
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Delhi, Mumbai, Kolkata

Indiaas stadsgevoel

Het bedrijvige Mumbai is altijd in beweging. Neem plaats op de tribune tijdens een van de vele cricketwedstrijden. Of ga voor een culturele tour langs musea en galerieën op Kala Goda. De rauwe charme van een havenstad is voelbaar, zelfs in de chique wijken waar de koloniale architectuur een vleug verleden prijsgeeft. De Britten zijn al jaren weg, maar de high-tea heeft het land nooit verlaten. Snuif de heerlijke geuren op als u loopt over één van de vele kleurrijke markten, of verwen uw smaakpapillen met India's meest stijlvolle restaurants. Voor de echte Indiase smaak sluit u af met een bioscoopbezoek: zak onderuit bij de nieuwste Bollywoodfilm.

In Kolkata (het vroegere Calcutta) wordt u ontvangen met een kop chai masala. In de voormalige hoofdstad vindt bijna iedere maand een festival plaats. Tussen de oude Britse bouwwerken worden Ganesha, Shiva en Vishnu geëerd. Op de bloemenmarkt van Mullik Ghat zijn 24 uur per dag bloemen verkrijgbaar. In het groene Maidan park groeien ze in het wild.

Ook in Delhi zijn vele parken. Kleine oases van rust in de grote stad. Maar zowel Old als New Delhi hebben meer verrassingen. Wie energie heeft beklimt de veertig meter hoge minaret van de Jama Masjid moskee: bekijk de stad vanuit een ander perspectief op veertig meter hoogte. Of bekijk de straten door de ogen van straatkinderen die u meenemen op tour. Echte avonturiers kunnen deelnemen aan een begeleide fietstocht; een wel hele speciale en leuke manier om de nauwe straatjes van Old Delhi te verkennen! In Haus Khaz Village vindt u hippe boutiques met de nieuwste design spullen. In de sikh tempel Gurudwara Bangla Sahib staan juist oude kookpotten. Wandel voorbij het gouden altaar van deze tempel en help met het bereiden van maaltijden voor de minderbedeelden. Na een middag bent u professioneel chapati bakker.

Rondreizen door India

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Delhi, Mumbai, Kolkata

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top