Culturele hoogtepunten Zuid-India

De rondreis door Zuid-India is een afwisselende combinatie van indrukwekkende tempelcomplexen, mooie landschappen en culturele hoogtepunten.

Culturele hoogtepunten Zuid-India

De rondreis door Zuid-India is een afwisselende combinatie van indrukwekkende tempelcomplexen, mooie landschappen en culturele hoogtepunten.

Culturele hoogtepunten Zuid-India

Cultuur, plantages en overnachten op een houseboat

Deze rondreis door Zuid-India is een afwisselende combinatie van indrukwekkende tempelcomplexen, mooie landschappen en culturele hoogtepunten. U bezoekt onderweg onder meer de beroemde Shore Tempel in Mahabalipuram, bent getuige van de offerceremonie in Madurai bij de Shree Meenakshi tempel en natuurlijk maakt u ook een tocht met een houseboat. Een tocht aan boord van een houseboat biedt u een uniek inzicht in het leven rondom de binnenwateren. Het is bovendien een ontspannen onderdeel van een doorgaans intensieve reis. Reizend naar Cochin ziet u de theeplantages in de omgeving van Munnar en uiteindelijk verkent u Cochin, de belangrijkste havenstad van India. Deze reis biedt u ook de mogelijkheid tot het bijwonen van een Kathakali dansvoorstelling in Cochin, een bijzondere voorstelling waarin het verhaal verteld wordt uit het epos Ramayana of Mahabharata met bijzondere mimiek, dans en gemaskerde acteurs. Kortom, een zeer afwisselende reis met vele hoogtepunten en bijzondere ervaringen.

TIPS & TOPS CULTURELE HOOGTEPUNTEN ZUID-INDIA:

  • Mahabalipuram is een rustig kustplaatsje met mooie stranden en unieke uit rots gehouwen monumenten die dateren uit de periode tussen de 7e en 9e eeuw. De monumenten omvatten tempels, wagens en gebeeldhouwde reliëfs en staan op de Werelderfgoedlijst. Vooral de aan de kust gelegen Shore Temple is uniek.
  • Kanchipuram is een van de oudste steden in India en is bekend van de vele, zeer goed bewaard gebleven tempels en de zijde-industrie. Hier worden zijden sari's gewaden nog met de hand geweefd.
  • De Brihadishwara Tempel in Tanjore is erg indrukwekkend met zijn zes meter hoge Nandi (stier).
  • De Shree Meenakshi Tempel in Madurai wordt dagelijks bezocht door duizenden Indiase Hindoe pelgrims. Dit indrukwekkende tempelcomplex werd tussen 1623-1655 gebouwd en heeft twaalf torens van soms wel 50 meter hoog en vier ingangen. De hal heeft bijna duizend pilaren.
  • Thekkady is al meer dan 1000 jaar de specerijhoofdstad van India en onder meer gember, kardemom, peper, kaneel, koffie, vanille, thee en knoflook worden hier verbouwd.
  • Op verschillende plaatsen in India zijn in de periode van de Britse koloniale tijd theeplantages aangelegd, zoals in Darjeeling maar ook in Munnar. Hier liggen de theeplantages tegen de glooiende hellingen aan en zien er erg mooi uit. Wilt u een theefabriek bezoeken? Dan kunt u dat (ter plaatse) aangeven. De Kolukkumalai theefabriek ligt op grote hoogte en is een absolute aanrader.
  • De ‘houseboats’ of wel Kettuvallams zijn even comfortabel als een hotel. De boot beschikt over goed ingerichte slaapkamers, moderne en hygiënische toiletten, knusse leefruimtes, een eetgedeelte, mooie keuken en in sommige gevallen ook een balkon.
  • In de havenplaats Cochin vindt u nog vele Portugese en Hollandse invloeden terug. De VOC gebruikte Cochin lange tijd als uitvoerhaven voor de kruiden en specerijen die in Kerala werden geoogst en per boot naar Nederland werden vervoerd.
  • Bezoek zeker een Kathakali dansvoorstelling in Cochin. Tijdens de dans wordt een verhaal (een deel van het Hindoe epos Ramayana of Mahabharata) al dansend met bijzondere mimiek verteld aan het publiek. De personages dragen uitgebreide, beschilderde maskers en verfijnde kostuums.

Uw reis op maat

Deze rondreis is enkel een voorbeeldreis ter inspiratie. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen.

Dagelijks overzicht

1 Aankomst Chennai
2 Begeleide stadstour door Chennai met bezoek aan Fort St. George, Fort Museum, St. Thomas Cathedral, University, Parthasarathi tempel en de Kapileshwara tempel
3-5 Transfer naar Covelong - bezoek de Shore Temple in Mahabalipuram en maak een uitstapje naar Kanchipuram waar nog vele goed bewaarde tempels staan
6-7 Via Auroville naar Pondicherry waar u de botanische tuinen bezoekt, op Chunnambar Houseboat stapt, kennismaakt met spirituele gemeenschap Sri Aurobindo Ashram en per fiets rickshaw de stad bij avond verkent
8 Via tempelcomplex Chidambaram naar Tanjore - bezoek Brihadishwara tempel
Toon meer

Hoogtepunten voor deze reis

India Kerala

Kerala

Met een houseboat varen over de ‘backwaters’ in het zuiden van India of op safari in het Periyar National Park.…
India Chai masala

Chai masala

Nippend aan een dampende kop chai masala proeft u India. De kruidige thee is tegenwoordig overal ter wereld verkrijgbaar maar…
India travel, Indian cuisine

Indiase keuken

De Indiase keuken heeft onuitputtelijk veel smaken. Curry’s, chapatti ‘s, tikka masala of paneer. Heerlijke gerechten, gegeten in kleermakerszit, met…

Inspiratie reizen voor India