Toytrains in India

Treinen in India: adembenemende uitzichten en ontmoetingen met de lokale bevolking

Toytrains in India

Indiase speelgoedtreinen

In India verbindt één van de grootste spoorwegnetwerken ter wereld dag en nacht miljoenen inwoners over duizenden rivieren, door enorme bergketens en verlaten woestijnen met alle hoeken van het zo dynamische land. Reizen per trein is in India een belevenis op zich tijdens een reis door India. Luxe treinen, zoals de Maharadja Express, maar vooral de zogenaamde 'speelgoedtreinen' of 'toytrains' spreken het meest tot de verbeelding, technische wonderen aangelegd op smalspoor door steile hellingen om pittoreske hillstations als Darjeeling, Conoor en Shimla te ontsluiten. Een rit met een 'toytrain', waarvan vele UNESCO-werelderfgoed zijn, staat garant voor adembenemende uitzichten en mooie ontmoetingen met de lokale bevolking tijdens de vele stops in de aanliggende dorpen. Hieronder een selectie van de mooiste trajecten.

DARJEELING HIMALAYA SPOORWEG

De toytrain naar Darjeeling, parallel aan, soms kriskras door de 'Hill Cart Road', is een technisch wonder met meerdere zigzag-bochten om de steilste hellingen te kunnen bedwingen. Omhoog kruipend door adembenemende landschappen, valleien, theeplantages en talloze dorpen is de majestueuze Kanchenjunga-piek steeds in het vizier.

NILGIRI-BERGSPOORWEG

Aan boord van de Nilgiri trein bedwingt u de steilste hellingen door dichte bossen, imposante rotspartijen en mistige heuveltoppen van de Nilgiri-mountains, één van de meest ontzagwekkende speelgoedtreinen in India.

KALKA SHIMLA SPOORWEG

Vanaf Kalka dendert u door tunnels en over talloze bruggen naar het hooggelegen Shimla, de voormalige zomerresidentie van de Britse regering. De rit leidt door weelderige groene heuvels en biedt een schilderachtige uitzichten.

MATHERAN LIGHT SPOORWEG

In twee uur zigzagt u met de toytrain over het steile spoor door frisgroen beboste hellingen via scherpe bochten naar Matheran, hoog gelegen in het Sahaydri-gebergte nabij Mumbai.

KANGRA VALLEY SPOORWEG

De trein slingert langs dorpjes, beekjes, talrijke bruggen en theeplantages en biedt een weids uitzicht op het met sneeuw bedekte Dhauladhar gebergte. De Kangra vallei staat bekend om zijn natuur en oude hindoe-heiligdommen, waardoor de trein populair is onder de pelgrims en toeristen.

TREINRIT VAN KAMLIGHAT NAAR PHULAD

In het rustieke platteland van Rajasthan treint u in slakkengang in twee uur door een schilderachtig landschap met panoramische uitzichten, tunnels, bruggen en kleine stationnetjes. De route wordt veel gebruikt door de dorpelingen, vaak vergezeld van hun handelswaar en zelfs schapen of geiten.

Rondreizen door India

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top