Mongoolse landschappen

Verstillend en ontzagwekkend

Mongoolse landschappen

Verstillend en ontzagwekkend 

In het noorden de met toendra begroeide bergmassieven van Sajan, in het westen het ruige en mysterieuze Altaj gebergte, in het zuiden de gortdroge zandduinen en rotsen van de Gobi woestijn, en daar tussenin verlaten steppes, woestijnen, diepblauwe meren en glooiende alpenweiden... In het dunst bevolkte land ter wereld hebben de elementen eeuwenlang ongestoord hun gang kunnen gaan. Mongolië, een ongerepte natuurbestemming pur sang.

De ontzagwekkende Gobi 

De desolate Gobi, de grootste woestijn van heel Azië, is er een van extremen. De ongenadig koude winters hebben uitschieters naar –40, de bloedhete zomers naar +40 en in het voorjaar zijn felle zandstormen er aan de orde van de dag. Ooit leefden dinosaurussen en mammoeten waar nu kamelen, gazelles, antilopen, przewalskipaardjes, roofvogels en de zeldzame Gobi beer het barre klimaat trotseren.

De landschappen van de onherbergzame Gobi worden gedomineerd door grillige rotspartijen, golvende zandduinen en verlaten steppes met hier en daar een droge struik. Laat u verrassen door de vlammende kliffen van Bajanzag, ervaar de zingende zandduinen van Khongoryn Els en breng tenminste één nacht door onder de betoverend mooie Mongoolse sterrenhemel. Where the world can’t find you… 

Rondreizen door Mongolië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Mongoolse landschappen

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top