Ayutthaya Historical Park

Overwoekerde tempels, verkleurde boeddhabeelden en afgebrokkelde torens en paleizen waar de overdaad van de Gouden eeuw nog duidelijk aan af te lezen is

Ayutthaya Historical Park

DE ERFENIS VAN SIAM

Lang geleden, toen Ayutthaya na Sukhothai de hoofdstad van het Siamese koninkrijk was, bloeide het uit tot een van 's werelds grootste en meest kosmopolitische stedelijke gebieden. Omringd door rivieren die de stad met de Golf van Siam verbonden was het een centrum van wereldwijde handel. Totdat de Birmezen het glansrijke imperium in 1767 verwoestten…

De overblijfselen zijn honderden overwoekerde tempels, verkleurde boeddhabeelden en afgebrokkelde torens en paleizen waar de overdaad van de Gouden eeuw nog duidelijk aan af te lezen is. Het door UNESCO uitgeroepen Werelderfgoed is een heerlijke plek om rond te dwalen, te fiets of te voet, mijmerend over tijden van weleer.

SCHILDERACHTIG MOOI

Bij Wat Phra Si Sanphet, de belangrijkste tempel van Ayutthaya, stond ooit een enorme met goud bedekte boeddha. Nu zijn de drie chedi's de blikvangers van het complex. Wat Phra Mahathat is de meest opzienbarende tempel vanwege het boeddhahoofd dat is verstrengeld in de wortels van een eeuwenoude bhodiboom. De grootste boeddha vindt u in Wat Lokaya Sutha, het beeld is maar liefst 37 meter lang! Voor een toonbeeld van de beroemde Kmer-architectuur bezoekt u Wat Chai Watthanaram; met de prachtige prang en pagodes aan de oevers van de Chao Praya rivier schilderachtig mooi.

Voor wie de Khmer overblijfselen, tempels en chedis wil zien maar de drukte van Ayutthaya wil vermijden is Lopburi een leuk alternatief. In de van apen vergeven stad wordt ieder jaar het Lopburi Monkey Festival gehouden. De apen worden dan door de bevolking gevoed, een bijzonder en bizar schouwspel. 

Rondreizen door Thailand

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top