Khao Sam Roi Yot National Park

Een gevarieerd landschap, van uitgestrekte witte zandstranden en eilanden op zee tot kliffen met grotten, bospaden, mangrovebossen en zoetwatermoerassen

Khao Sam Roi Yot National Park

Paradijs voor natuurliefhebbers

Langs de kust van Prachuap Khiri Khan strekt zich Khao Sam Roi Yot National Park uit, het eerste maritieme park van Thailand en een paradijs voor natuurliefhebbers. Khao Sam Roi Yot betekent 'Berg met driehonderd bergtoppen' en verwijst naar de kalkstenen heuvels langs de Golf van Thailand. Het park heeft een gevarieerd landschap, van uitgestrekte witte zandstranden en eilanden in zee tot kliffen met grotten, bospaden, mangrovebossen en zoetwatermoerassen waar meer dan 300 vogelsoorten leven. Vogelaars kunnen hun hart ophalen rond januari/februari wanneer vele watervogels neerstrijken op hun vliegroute tussen Azië en Australië.

Vanaf de stranden kunt u een boottocht maken om Irrawaddydolfijnen te spotten voor de kust, en naar schitterende grotten en prachtige uitzichtpunten als Khao Daeng te klimmen. De diep in de bergen verscholen Kaeo grot en de iets toegankelijkere Sai Cave zijn via trails door ruige jungle vol makaken te bereiken. Voor de mystieke Phraya Nakhon spelonken vol stalactieten en stalagmieten, kronkelige lianen en knoestige bomen maakt u eerst een tocht per longtail boot waarna een steil bebost pad u naar de ingang leidt. Een pittige opgave, maar de surrealistische aanblik van het koninklijke paviljoen dat rond elven is gehuld in zonnestralen maakt het de inspanning meer dan waard. 

Rondreizen door Thailand

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Khao Sam Roi Yot National Park

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top