Khao Sok National Park

Een meer dan 160 miljoen jaar oud regenwoud en het thuis van tijgers, olifanten, gibbons, tapirs en een bijzonder rijk vogelleven

Khao Sok National Park

EEN VAN DE OUDSTE REGENWOUDEN TER WERELD

In het zuiden van Thailand, ingeklemd tussen Phuket, Krabi en Khao Lak, ligt Khao Sok National Park, een meer dan 160 miljoen jaar oud regenwoud en het thuis van tijgers, olifanten, gibbons, tapirs en een bijzonder rijk vogelleven. Het paradijselijke park herbergt jungle, kalksteenrotsen, verborgen grotten en watervallen en een rijkdom aan flora en fauna. Er heerst een serene stilte die hooguit wordt onderbroken door het gezoem van insecten.

CHEOW LARN LAKE

De toppen van bomen die uitsteken boven het wateroppervlak van het schitterende emeraldkleurige Cheow Larn Lake zijn de laatste herinnering aan de vallei die het ooit was, voor deze vol water liep met behulp van kunstmatige dammen. Het zoetwatermeer laat zich het beste verkennen per longboat waarmee u naar mysterieuze grotten vol vleermuizen vaart om die gewapend met een zaklamp te verkennen, langs Hin Sam Glur en naar drijvende hutjes - lake houses - waar u de nacht in alle rust op het water door kunt brengen. De uitzichten vanaf het water zijn magnifiek, ook omdat het park nauwelijks nog bezocht wordt door toeristen.

In de omliggende jungle zijn prachtige watervallen verstopt die bereikbaar zijn via wandelpaden. Ook avontuurlijke nachtsafari's, jungle trekkings, kanotochten en door mahouts begeleide momenten met wilde olifanten zijn absolute aanraders om dit illustere park te verkennen.

Van december tot april is het droogseizoen; ideaal om te hiken omdat de paden dan goed begaanbaar zijn. Tijdens de moesson zijn de watervallen dan weer op hun mooist.

Rondreizen door Thailand

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Khao Sok National Park

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top