Khao Sok National Park

Een van de oudste regenwouden ter wereld en het betoverend mooie Cheow Lan Lake

Khao Sok National Park

Een van de oudste regenwouden ter wereld en het betoverend mooie Cheow Lan Lake

Khao Sok National Park

Een van de oudste regenwouden ter wereld

In het zuiden van Thailand, ingeklemd tussen Phuket, Krabi en Khao Lak, ligt Khao Sok National Park. Dit meer dan 160 miljoen jaar oude gebied bestaat uit jungle, kalksteenrotsen, verborgen grotten en watervallen en herbergt een rijkdom aan flora en fauna. De paradijselijke omgeving is het thuis van tijgers, olifanten, gibbons, tapirs en bijzonder veel vogelsoorten. De jungle wacht om te worden ontdekt, er zijn veel wandelpaden die leiden naar watervallen en uitzichtpunten. Ook avontuurlijke nachtsafari's, meerdaagse jungle trekkings en kanotochten zijn perfecte manieren om dit illustere park te verkennen.

Van december tot april is het droogseizoen, ideaal om te hiken omdat de paden dan goed begaanbaar zijn. Tijdens de moesson zijn de wandelingen beslist uitdagender, maar de watervallen zijn dan weer op hun mooist.

Het betoverend mooie Cheow Lan Lake

De toppen van bomen die uitsteken boven het wateroppervlak van het schitterende smaragdkleurige Cheow Lan Lake zijn de laatste herinnering aan de vallei die het ooit was, voor deze vol water liep met behulp van kunstmatige dammen. Juist door die kale boomstammen, de steile rotspartijen en de groene omgeving is dit een betoverend mooie omgeving. Het zoetwatermeer laat zich het beste verkennen per longboat. U passeert Hin Sam Glur, drie markante rotspartijen die uit het water oprijzen, en bezoekt mysterieuze vleermuisgrotten. Neem uw zaklamp mee om de dieren in het licht te vangen.

De boot brengt u na afloop naar uw lake house: drijvende accommodatie waar u de nacht in alle rust doorbrengt en waar u in de ochtend kunt gadeslaan hoe het meer ontwaakt. Laaghangende nevel lost snel op zodra de zon doorkomt; er heerst een serene stilte die hooguit wordt onderbroken door het gezoem van insecten. Dan klinkt het markante 'gezang' van groepen gibbons, het geluid draagt ver over het water. Een nieuwe dag is aangebroken... Where the world can't find you...

 

Rondreizen Thailand

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Khao Sok National Park