Dilijan National Park

Het Zwitserland van Armenië

Dilijan National Park

Het Zwitserland van Armenië

Dilijan National Park

Toevluchtsoord voor natuurliefhebbers

Diepgroene bergtoppen, dichte bossen, bergmeren en geneeskrachtige mineraalbronnen kenmerken het Dilijan National Park, gelegen in het noorden van Armenië op de bergtekens Pambak, Aregouni en Miapor. De gemengde bossen en berghellingen zijn de thuisbasis van korhoenen, bruine beren en lynxen. Het park, door de trotse lokale bevolking ook wel het Zwitserland van Armenië genoemd, herbergt enkele van de best bewaarde middeleeuwse kloosters van het land. Bezoek het Haghartsin-klooster, een van de grootste en meest afgelegen kloosters waar nog steeds een priester woont, en het minder bekende Goshavank-kloostercomplex, met in totaal drie kerken en negen gebouwen die werden gebouwd tussen de 12e en 13e eeuw.

Gelegen tussen de beboste bergen vindt u ook de stad Dilijan. Deze stad en haar omgeving waren een belangrijk kuuroord in de laatste decennia van de Sovjet-Unie. Wandel door de straat Sharambeyan, geheel in de stijl van de 19e eeuw, en bezoek sfeervolle winkels met lokale Armeense producten en authentieke werkplaatsen waar hout met de hand wordt bewerkt.

Rondreizen Armenië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!