Tatev klooster

Apostolisch klooster met langste kabelbaan ter wereld

Tatev klooster

Apostolisch klooster met langste kabelbaan ter wereld

Tatev klooster

Apostolisch klooster & langste kabelbaan ter wereld

Het Tatev klooster is een Apostolisch klooster, een imposante parel in de bergen van Armenië die dateert uit de negende eeuw. Gelegen aan de rand van de diepe Vorotan-ravijn biedt het klooster een betoverend uitzicht over de rivier de Vorotan. In 15e eeuw heeft het een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van het culturele leven, de belangrijkste Middeleeuwse Universiteit van Armenië bevond zich in dit eeuwenoude klooster.

Bereik het klooster door gebruik te maken van de ‘Wings of Tatev’, met een lengte van 5,7 kilometer de langste kabelbaan ter wereld. Stap in en geniet tijdens de rit van prachtige uitzichten over groene bergen en zie het klooster steeds dichterbij komen. De kabelbaan, opgenomen in het Guinness World Records als 'de langste non-stop dubbelsporige kabelbaan' ter wereld, brengt u in elf minuten bij het schitterende Tatev klooster.

Rondreizen Armenië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Tatev klooster