Potsdam

Koninklijke pracht en Hollandse degelijkheid

Potsdam

Koninklijke pracht en Hollandse degelijkheid

Potsdam

Koninklijke pracht en Hollandse degelijkheid

Potsdam is de ideale kennismaking met het rijke koninklijke verleden van Duitsland en eenvoudig te bereiken vanuit Berlijn. Ooit was Potsdam een van de meest indrukwekkende steden in Europa. Koningen en keizers brachten hun zomers door in majestueuze paleizen die nu voor bezoekers zijn opengesteld. In 1945 werd in het Cecilienhof paleis wereldgeschiedenis geschreven tijdens de Potsdam Conferentie met Churchill, Truman en Stalin. Hier discussieerden de wereldleiders over de verdeling van Duitsland.

Hollandse bouwkunst is te bewonderen in het Hollands Kwartier, een wijk met honderdvijftig huizen gebouwd in Hollandse stijl met rode bakstenen en typerende ramen met luiken. De bijna driehonderd jaar oude huizen werden gebouwd door Hollandse werklieden in opdracht van de toenmalige koning Frederick Wilhelm I. In een museum wordt de geschiedenis verteld van deze bijzondere huizen waarin tegenwoordig exclusieve winkels, gezellige koffiehuizen en toprestaurants zijn gevestigd.

Rondreizen Duitsland

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!