Helsinki

Mix van Scandinavische en Russische invloeden

Helsinki

Mix van Scandinavische en Russische invloeden

Helsinki

Mix van Scandinavische en Russische invloeden

Nadat de Russen Finland hadden ingenomen en Helsinki tot hoofdstad benoemde begin 19e eeuw, groeide het uit tot een stad van betekenis. Er ontstond een mengelmoes van Scandinavische en Russische architectuur. Inmiddels staat de stad ook bol van de moderne architectuur en deze combinatie geeft de stad haar huidige uitstraling. Er hangt een relaxte sfeer, het is overzichtelijk en er zijn vele festivals en evenementen die in de zomer worden georganiseerd. Het Senaatsplein is het centrale punt en hieraan ligt ook de Dom, het symbool van de stad. Ga ook naar de Uspenski kathedraal, een typisch overblijfsel van de Russische overheersing. De haven heeft een bijzondere ligging in het centrum en is de toegangspoort naar de 300 eilanden voor de kust. Pak de ferry en bezoek Suomenlinna, een forteiland met een interessante historie en verrassende natuur.

Fins design

Helsinki is de etalage van Fins design en overal is het geïntegreerd in het dagelijks leven. Zo wordt er gedronken uit de glazen van Iittala, zitten de Finnen op de krukjes van Artek en is er overal kleding te zien van Marimekko.

Rondreizen Finland

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Helsinki

Inspiratie reizen voor Helsinki