Share

Finland reizen

Waar de natuur zijn gang kan gaan

Toendra's, ongerepte bossen en ontelbare spiegelgladde meren maken dit land een geweldige plek voor vele diersoorten. De omgeving van Kuhmo aan de Fins-Russische grens is het leefgebied van een berenpopulatie en op de Finse taiga spot u lynxen en wolven. De veelvraat heeft zijn habitat in de natuurreservaten Elimyssalo en Iso-Palonen in het wildernisgebied Kainuu. En door het hele land, verscholen in de dichtbegroeide bossen, vindt u de grootste hertensoort ter wereld; de eland. De Saimaa ringelrob behoort tot de meest bedreigde zeehonden in de wereld en houdt zich schuil in Linnansaari Nationaal Park.

Lapland in het uiterste Noorden van Scandinavië is het leefgebied van de Sami, een nomadisch volk dat rondtrok met rendieren. Zomers in Lapland zijn oneindig en in de winter is de kans groot dat u het magische Aurora Borealis (noorderlicht) aanschouwt. Reist u door Lapland, vergeet dan niet te stoppen in Rovaniemi om de kerstman te bezoeken. Helsinki staat bol van moderne architectuur en menig kunstliefhebber kijkt zijn ogen uit. De sauna vormt een intergraal onderdeel van de Finse cultuur en is overal te vinden. Van de hippe wijk Kallio tot diep weg in afgelegen gebied 'Where the world can't find you...'

Wij hebben Finland recentelijk toegevoegd aan onze bestemmingen. Houd onze website in de gaten; meer inspirationele content volgt spoedig. Wilt u al meer weten over deze Untamed parel, neem dan contact op met onze reisspecialisten.
 

Inspiratie voor Finland

Top accommodaties in Finland

Bekijk hier meer accommodaties in Finland
sluiten