Lyon

Imposante mix van oud en modern

Lyon

Imposante mix van oud en modern

Lyon

GASTRONOMISCH EN VERRASSEND

Velen kennen het zuidelijk gelegen Lyon van het autoknooppunt op de Autoroute du Soleil.  Deze stad heeft echter zoveel meer te bieden en toont u een hippe mix van oud en modern.  

Lyon is de hoofdstad van de gastronomie en uit eten is hier altijd een feest. De gemoedelijke en authentieke bouchons; typische lokale bistro’s, zijn een geweldige ervaring. Geniet van de hoge kwaliteit van de vele streekproducten zoals de bekende wijnen van Beaujolais, de roze tarte aux pralines , de smakelijke saucisson brioché en de heerlijke rosette van Lyon. Deze tongstrelende producten en het beroemde sterrenrestaurant L’Auberge de Collonges-au-Mont-d’Or, van wijlen topkok Paul Bocuse (één van de grootste Franse chefs en grondlegger van de moderne gastronomie) zijn onlosmakelijk met de stad verbonden.

De oude wijk in Lyon; Vieux-Lyon is een door Unesco beschermde wijk met prachtige middeleeuwse straten, gebouwen en kerken uit de Renaissance tijd. Ontdek hier de traboules, verborgen passages die hele woonblokken en binnenplaatsen doorkruisen. Bewonder de mooie wenteltrappen, oude waterputten en balkons zoals u die kent van Romeo en Juliette.

In de wijk Croix-Rousse vindt u veel hippe bars en ateliers met de connectie van de zijde-industrie die Lyon in het verleden rijk gemaakt heeft. Bewonder vooral ook de prachtige muurschilderingen.

La Presqu’île is het stadscentrum op een schiereiland tussen de Saône en de Rhône en doet in veel opzichten denken aan Parijs met zijn klassieke pleinen, fonteinen en 19e-eeuwse gebouwen. Het indrukwekkende Musée des Beaux-Arts heeft zelfs de bijnaam ‘Petit Louvre’.

Ooit was de wijk La Confluence een industrieel haventerrein maar eind jaren negentig kwam hier een gigantisch stadsvernieuwingsproject op gang waar diverse grote internationale architecten aan meewerkten. In de voormalige loodsen langs het water bevinden zich nu trendy restaurants, terrassen, clubs, kunstateliers en winkels, vaak gewoon nog tussen de oude kranen. Hier vindt u ook het Musée des Confluences met zijn opvallende en ultramoderne architectuur.

Rondreizen Frankrijk

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Lyon