Halkidiki

Exotische zandstranden, ruige rotsen en Griekse mythologie

Halkidiki

Mythisch en exotisch

Het schiereiland Halkidki bevindt zich ten zuiden van Thessaloniki en splitst zich op in uitlopers Kassandra, Sithonia en Athos.

De vorm van Halkidiki doet denken aan de drietand van God Poseidon in de mythologie van Griekenland. Het kenmerkt zich door een grote landschapsdiversiteit met lange tropische zandstranden, ruige bergen en unieke grotten.

Kassandra heette vroeger ‘Flegra’ wat  'vuurplaats' betekent. Volgens lokale mythe was het gebied de thuisbasis van reuzen en werd het een slagveld toen men probeerde de goden van de berg Olympus te verbannen. Het biedt prachtige stranden met helderblauw water en cosmopolitische strandbars in Paliouri en een indrukwekkende vuurtoren markeert het strand van Possidi. In juli en augustus is Kassandra een paradijs voor cultuurliefhebbers met het jaarlijkse festival vol wervelende concerten en theatervoorstellingen.

Wanneer u op zoek bent naar ongerept natuurschoon dan is Sithonia de beste keuze. Sithonia bestaat uit gezinsvriendelijke stranden met tal van grotten om te ontdekken. Huur een boot of kano en vaar naar het eiland Diaporos, gelegen tegenover het dorp Vourvourou. Ontdek hier de verschillende afgelegen grotten die prachtig zijn omgeven door pijnbomen en zandstranden. Het ligt aan een privébaai en wordt omringd door natuurlijke bebossing. Bij de vele riffen kunt u heerlijk snorkelen in het kristalheldere water.

Athos is een autonome monnikenstaat die slechts beperkt toegankelijk is. Vanuit diverse badplaatsen vertrekken dagelijks excursies per boot langs Athos. Dit biedt een goed alternatief om de vele kloosters van de monnikenrepubliekop op afstand te kunnen bezichtigen. Interessante kloosters zijn die van Agiou Dionisiou, Osiou Grigoriou, Simona Petras en Agiou Panteleimonos.

Rondreizen door Griekenland

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top