Share

Griekenland reizen

Spectaculaire uitzichten, eeuwenoude cultuur

Griekenland biedt een aaneenschakeling van afwisselende natuur met dramatische uitzichten in het hooggebergte en azuurblauwe wateren rond de vele eilanden. In het noorden op de grens met Albanië en Macedonië ligt het Prespameer, één van de grootste draslanden van Europa en habitat van bruine beren en vele vogelsoorten zoals de Dalmatische pelikaan en steltkluut. Bruine beren zijn ook te spotten in het Rodope gebergte tegen de Bulgaarse grens. Alonissos is een must voor de natuurliefhebber en de toegangspoort naar het grootste Europese zeereservaat. De bedreigde monniksrob heeft hier samen met de gestreepte dolfijn en tuimelaar zijn leefgebied. Zakynthos is een belangrijke nestplek voor de Caretta Caretta schildpadden.

Pilion, kleinschalig, bergachtig en met uitlopers naar zee, dient als uitvalsbasis voor wandelaars. In het zuiden van Kreta cirkelt een eenzame arend boven een kloof en wisselt de ruige natuur af met oneindige stranden. De Meteora kloosters in het hart van Griekenland zijn gelegen op hoge rotsen en bieden een imposante aanblik. Overal in Griekenland vindt u overblijfselen van de oude Griekse cultuur. Opgravingen nabij Athene en Peloponnesos bieden een blik in het verleden. Verblijf in een luxe privé villa in een adembenemende omgeving of een charmant boutique hotel op een bijzonder eiland, onze reisadviseurs stellen uw reis met zorg samen. 'Where the world can't find you...'

Wij hebben Griekenland recentelijk toegevoegd aan onze bestemmingen. Houd onze website in de gaten; meer inspirationele content volgt spoedig. Wilt u al meer weten over deze Untamed parel, neem dan contact op met onze reisspecialisten.

 

Inspiratie voor Griekenland

Top accommodaties in Griekenland

Bekijk hier meer accommodaties in Griekenland
sluiten