Olympische Rivièra

Griekse goden & mythologische plekken 

Olympische Rivièra

Griekse goden & mythologische plekken

Naast indrukwekkend natuurschoon biedt de Olympische Rivièra talrijke culturele schatten en Griekse mythen en sagen. De oude havenstad Thessaloniki, de op een na grootste stad van Griekenland, is de ideale uitvalbasis om deze betoverende streek te verkennen.

Omringd door diepe ravijnen en pittoreske dorpen steekt de mysterieuze berg Olympus hoog boven het landschap uit. Verhalen vertellen dat de wolken rondom de bergtop, die werd gezien als de grens tussen hemel en aarde, zorgen voor de privacy van de Olympische goden. Een waar natuurverschijnsel zijn de ruige rotsformaties met kolossale rotspilaren nabij Kalambaka. Op de top prijken de zes 'zwevende' kloosters van Meteora, nog steeds bewoond door monniken. Een sprookjesachtig vergezicht over de vallei staat u te wachten. Het mystieke hart van de Griekse cultuur is het archeologische Delphi, hét centrum van de wereld, waarbij het orakel van Delphi voor lange tijd het lot bepaalde van vele Grieken.

Sla ook het oude stadscentrum van Thessaloniki, een UNESCO Werelderfgoed, niet over om de vele historische parels te bewonderen, zoals de Witte Toren en de Boog van Galerius. Breng een bezoek aan het Archeologisch Museum en struin na een enerverende dag over de geplaveide boulevard met talloze bars en restaurants. Where the world can't find you...

Rondreizen door Griekenland

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top