Kreta

Veelzijdig eiland in de Middelandse Zee

Kreta

Veelzijdig eiland in de Middelandse Zee

Kreta

Populaire eeuwenoude charme

Kreta is niet alleen het grootste eiland van Griekenland, maar het is ook een bestemming vol diversiteit. Afgelegen bergdorpen, prachtige stranden, kleurrijke havenplaatsen en culturele rijkdom, Kreta heeft het allemaal.

Ga de uitdaging aan met scherpe bochten en steile wegen op zoek naar de verborgen schatten zoals paradijselijke zandstranden of eeuwenoude steden zoals Rethymnon waarvan de smalle stegen altijd weer uitkomen bij een gezellig plein. Zie hoe de vuurtoren trots uittorent boven de Middellandse Zee in de 14e eeuwse havenstad Chania en bewonder de Minoïsche en Romeinse voorwerpen die zijn ondergebracht in het voormalige klooster van Sint Franciscus. In het oosten van het eiland komt u bijna geen toerist tegen in de pittoreske vissersdorpen en onbewoonde eilanden net voor de kust.

Gunstig gelegen tussen de kusten van Klein-Azië, Cyprus, Egypte en Syrië kent het een lange geschiedenis als centrum van de zeehandel. Bezoek de vele historische opgravingen zoals het paleis van Knossos en van Festos. Beleef de smaaksensatie van heerlijke Kretenzische specialiteiten in een traditionele taverne en geniet van de gastvrijheid waar dit prachtige eiland om bekend staat.

Rondreizen Griekenland

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Top accommodaties in Kreta