Schiereiland Dingle

Uitzonderlijk is hier heel gewoon

Schiereiland Dingle

Met eigen sfeer en identiteit

Een bezoek aan het schiereiland Dingle is goed te combineren met een de Ring of Kerry. Door de afgezonderde ligging heeft het zijn eigen sfeer en identiteit weten te behouden. Verwacht op Dingle ruige bergachtige landschappen aangevuld met spectaculaire kusten en sfeervolle dorpen.

Het gelijknamige vissersdorp Dingle is de 'place to be' om de lokale Ierse sfeer te proeven die wordt omschreven als onconventioneel en kustzinnig. Voel je even een local en geniet in een van de pubs van de typerende Ierse gastvrijheid. Uiteraard onder het genot van bier en fish & chips. Laat Dingle achter u en duik in meer dan 6000 jaar geschiedenis. Bekijk de Gallarus Oratory, een vroegchristelijke kapel die uitkijkt over het blauwe water van Smerwick Harbour. Wilt u een voortreffelijk uitzicht op de Blasket Islands hebben? Rij dan naar Coumeenoole Beach om daarna uw weg te vervolgen naar de hoogste bergweg van Ierland; de Conor Pass.

U kunt op het schiereiland uren wandelen over verschillende paden en genieten van de schitterende vergezichten. Of volg Slea Head Drive, een autoroute langs die dicht langs de kust slingert en onderdeel vormt van de Wild Atlantic Way. Onderweg stuit u op de Fahan Beehive Huts, een verzameling clochán waar in de middeleeuwen monniken woonden en stop voor een picknick op een van de verscholen zandstranden. 'Where the world can't find you...'

Rondreizen door Ierland

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top