Oslo

Bruisende en groene hoofdstad van Noorwegen

Oslo

Bruisende en groene hoofdstad van Noorwegen

Oslo

Bruisend en groen

De hoofdstad van Noorwegen is een stad die bruist van energie met een overvloed aan musea, trendy restaurants en winkels, monumenten en architectonische hoogstandjes. Het centrum is compact en gemakkelijk wandelend te verkennen. Bezoek bezienswaardigheden zoals het Operahuis, het Munch Museum, de boulevard Karls Johan Gate en de artistieke wijk Tjuvholmen. Wat verder opvalt is het groene karakter van de stad met veel groen in de stad zelf, parken in de omgeving en de groene heuvels buiten de stad. Verlaat het centrum voor een bezoek aan het Ekebergparken beeldenpark of het Vigelandpark met beelden van Gustav Vigeland.

Oslofjord

Oslo ligt aan het einde van de Oslofjord. In het heuvellandschap rondom de fjord is het ene na het andere idyllische kustdorp te vinden of vaar per ferry naar het schiereiland Hurumlandet.  In het zuidoosten ligt een eilandengroep met meer dan 500 grote en kleine eilanden die uitnodigen om te gaan eilandhoppen.

Rondreizen Noorwegen

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Oslo

Inspiratie reizen voor Oslo