Share

Noorwegen reizen

Een groot avontuur

Noorwegen is het laatste toevluchtsoord voor enkele van de meest intrigerende dieren in het wild in Europa. Door een combinatie van dichtbegroeide bossen, arctische landschappen en invloeden van de Noord-Atlantische oceaan hebben orka's, elanden en beren hun habitat hier. Gaat u op zoek naar vogels als de kortbekzeekoet, kleine alk of groter wild zoals ijsberen, beluga's, narwallen of de blauwe vinvis op Spitsbergen? Walvissen houden zich op rondom de verbluffend mooie eilanden van de Lofoten en Vesterålen. In het Noorse binnenland leven de muskusos en eland terwijl de Europese bruine beer zijn leefgebied in Øvre Pasvik National Park heeft. De bedreigde poolvos deelt zijn territorium met lynxen, veelvraten, rendieren en vogels als de giervalk en steenarend in Reisa National Park.

Steile fjorden, verstilde meren, bergen en watervallen zorgen voor spectaculaire vormen. Klim naar de Preikestolen voor een fenomenaal uitzicht of betreed de poolcirkel voor een bezoek aan de Noordkaap. De eeuwenoude staafkerk in Urnus, art nouveau architectuur in Ålesund en de kunstbestemming Hadeland geven een blik in de Noorse cultuur.

Reis door het land van de Vikingen en beleef Noorwegen, 'where the world can't find you...' 

Wij hebben Noorwegen recentelijk toegevoegd aan onze bestemmingen. Houd onze website in de gaten; meer inspirationele content volgt spoedig. Wilt u al meer weten over deze Untamed parel, neem dan contact op met onze reisspecialisten.

Inspiratie voor Noorwegen

Top accommodaties in Noorwegen

Bekijk hier meer accommodaties in Noorwegen
sluiten