Gdansk

Ontdek de sfeervolle oude binnenstad van Gdansk, fraai gelegen aan de Baltische Zee

Gdansk

Ontdek de sfeervolle oude binnenstad van Gdansk, fraai gelegen aan de Baltische Zee

Gdansk

Historische Hanzestad

Aan de schilderachtige Baltische kust in Polen is een bezoek aan de historische havenstad Gdansk zeker de moeite waard. Struin in de Stare Miasto, de oude binnenstad, langs de rode bakstenen kerken, elegante gebouwen, schilderachtige cafés en fascinerende musea. Na de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog is de stad herbouwd en gerestaureerd in haar oude glorie. Bewonder het cultuuraanzicht van de Motława rivier, waar de schepen afgemeerd liggen, omringd door herenhuizen aan de kade en het herbouwde Graaneiland. Hier vindt u een van de iconen van Gdansk, de Zuraw, de grootste middeleeuwse havenkraan van Europa. Drink een koud biertje in een biertuin aan de kade en geniet van een verscheidenheid aan ontspannen boottochten. Op een aantal historisch plaatsen leert u de rijke geschiedenis van de maritieme wereld kennen.

Stad van Vrijheid en Solidariteit

Wie herinnert zich niet de legendarische taferelen uit augustus 1980. Onder aanvoering van Lech Walesa leidde de beroemde staking destijds tot de legalisering van de vakbond Solidariteit en de eerste stappen naar de val van het Communistische bewind. Stap terug in de tijd en beleef deze historische periode opnieuw op de Lenin scheepswerf van Gdansk.

Rondreizen Polen

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Gdansk