Krakau

De meeste geliefde en bekendste stad van Polen

Krakau

Magische stad aan de Wisla

Geroemd om zijn indrukwekkende scala aan architectonische stijlen die in de Joodse wijk en in het goed bewaarde middeleeuwse hart van de stad worden tentoongesteld, staat Krakau bekend om zijn magische sferen. In de voormalige koninklijke hoofdstad treft u een harmonieuze mix van verleden en heden. Proef de oude sprookjesachtige charme rondom de Rynek Glowny, het marktplein in de historische binnenstad. U vindt er talloze restaurants, cafés en bars en natuurlijk de oude St. Mary's Basiliek, een 14de-eeuwse gotische kerk en de Lakenhal daterend uit het renaissance-tijdperk. Het aan de Wisla rivier gelegen Wawel kasteel, het kroonjuweel van de architectonische schatten van Krakau, mag u niet missen.

Orthodox en hip Kazimierz

Aan de oude binnenstad van Krakau grenst de wijk Kazimierz, dat ooit een aparte stad was en waar van de 14e tot de 19e eeuw voornamelijk Joden woonden. De wijk met zijn Joodse historie, de oude synagogen en Remuh, de oudste Joodse begraafplaats, is tegenwoordig een pelgrimsoord voor orthodoxe Joden uit de hele wereld. Maar Kazimierz is méér…het is eveneens een hippe en populaire spot met vele clubs, pubs, restaurants en vodkabarren met shotjes voor een paar Zloty.

Wist u dat Krakau in 2019 gekozen is als Europese Gastronomische hoofdstad! In het verleden de zetel van de koningen, tegenwoordig de meest bezochte stad van Polen en niet zonder reden...

Fascinerende omgeving

Niet alleen Krakau zelf, maar ook de directe omgeving van de stad heeft bezoekers veel te bieden. Krakau is dan ook een uitstekende uitvalsbasis voor fascinerende dagtrips. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving behoren de zoutmijn van Wieliczka, het voormalige Duits naziconcentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau en Zakopane met zijn prachtige Tatra gebergte.

Rondreizen door Polen

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Krakau

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top