Mazurie en Biebrza

Ontelbare wijdse meren en uitgestrekte betoverende veenmoerassen

Mazurie en Biebrza

Mazurië, land der Duizend Meren

Een gebied bezaaid met wel 2600 meren en met een dicht netwerk van karakteristieke kanalen. Uitgestrekte blauwe meren wemelend van witte zeilen, schaduwrijke bossen vol wild en een idyllisch natuurlandschap: welkom bij de Mazurische meren. De prachtige beboste merenstreek, ver weg van de moderne beschaving, biedt volop mogelijkheden voor avontuur in de buitenlucht. Glooiende velden, heuvels, bossen, akkers en meren wisselen elkaar af in dit prachtige gebied. De regio is rijk aan moeflons, herten, bevers, zwarte ooievaars en zwanen. U vindt er tevens machtige Teutoonse kastelen, opgetrokken uit rood baksteen en erfgoed van de kruisridders. Een bezoek aan Mazurië mag zeker niet ontbreken aan uw reis door Polen!

Biebrza wetlands

Elanden, wolven, bevers en otters….in de vallei van de Biebrza rivier treft u een wonderlijke natuur aan. De uitzonderlijke, uitgestrekte veenmoerassen van het Biebrzański Nationaal Park bieden u een onvergetelijke ervaring. Het prachtige, open landschap wordt wereldwijd geroemd als broedplaats van vele zeldzame soorten Europese watervogels en roofvogels. In het voorjaar, wanneer de Biebrza zijn overstromingsgebied van enkele vierkante kilometer overstijgt, verzamelen zich hier duizenden trekvogels. Houten observatietorens,  loopbruggen, fiets- en wandelroutes staan tot uw beschikking om getuige te zijn van deze unieke natuur.

Rondreizen door Polen

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Mazurie en Biebrza 

Masuria Arte

Luxe en romantiek middenin de natuurschoon van Biebrza National Park

INSPIRATIE VOOR Mazurie en Biebrza

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top