Lubelskie

Lubelskie, een ware smeltkroes in het zuidoosten van het land waar Poolse, Russische, katholieke, orthodoxe en joodse invloeden samenkomen

Lubelskie

Lubelskie is een ware smeltkroes in het zuidoosten van het land waar Poolse, Russische, katholieke, orthodoxe en joodse invloeden samenkomen

HISTORISCH LUBLIN

Lublin, bijgenaamd het “Joodse Oxford”, wordt geroemd om zijn historische architectuur, eeuwenoude tradities en unieke uitstraling. Lublin heeft een bloeiende culturele en artistieke scene. Maak een wandeling door de met kinderkopjes geplaveide straten van de pittoreske en historische oude binnenstad. Of breng een bezoek aan de kapel van de Heilige Drie-Eenheid in het kasteel van Lublin waar indrukwekkende fresco’s te bewonderen zijn.

ZAMOSC, PAREL VAN DE RENAISSANCE

Weinig andere reizigers gingen u voor. Zamość is een nog nauwelijks ontdekte parel in Lubelskie. Veel oude stadjes in zuidoost Polen hebben een enigszins mediterraan karakter en dit geldt in verhoogde mate voor Zamość. Het is een perfect voorbeeld van een renaissancestad, ontworpen door de beroemde architect Bernando Morando. Niet verwonderlijk dat het een plaats heeft verworven op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Het is heerlijk struinen langs de oude vestingwerken en de unieke combinatie van Italiaanse en Midden-Europese architectonische tradities. Het stadhuis is een van de mooiste Renaissance bouwstijl stadhuizen van Europa.

AUTHENTIEKE SFEREN IN KAZIMIERZ DOLNY

Het fraai aan de Wisla gelegen pittoreske Kazimierz Dolny is terecht trots op zijn rijke architectuur en sfeervolle achterafstraatjes. Breng een bezoek aan de stadskerk, geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf de ruïnes van het kasteel en de wachttoren of snuffel op de zondagochtendmarkt. Ook worden er jaarlijks vele festivals georganiseerd, zoals het Folkfestival, Klezmr Muziekfestival en een Internationaal Filmfestival in augustus.

SOBIBOR

Het Sobibór Landschapspark bestaat uit bossen, uitgestrekte veengebieden en binnenmeren. Hier kunt u de prachtige ongerepte natuur van dichtbij ervaren. Vandaag de dag is het een bloeiend natuurreservaat met een overvloed aan wilde dieren. Ook vertelt het een belangrijk deel van de oorlogsgeschiedenis van deze regio.

Rondreizen door Polen

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top