Het Cayo district

San Ignacio in het Cayo district is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Mountain Pine Ridge Forest Reserve

Het Cayo district

San Ignacio in het Cayo district is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Mountain Pine Ridge Forest Reserve

Het Cayo district

Cayo district: San Ignacio

San Ignacio is de belangrijkste stad in het Cayo-district en ligt aan de rivier Macal. Er is een botanische tuin, Belize Botanic Gardens genaamd en in de buurt ligt tevens de grot Actun Tunichil Muknal die dienst deed als Maya-offerplaats. Nabij San Ignacio liggen de natuurreservaten Chaa Creek en Mountain Pine Ridge Forest Reserve en de Maya-ruïnes van Cahal Pech, Caracol en Xunantunich. Dit alles maakt dat San Ignacio een belangrijk vertrekpunt is voor het bezoeken van één van deze plekken.

Mountain Pine Ridge Forest Reserve

Mountain Pine Ridge Forest Reserve is bestaat voor bijna 60% uit pijnbos, verder uit loofbos, grasland, moeras en rivieren. In het reservaat zijn poema's, jaguars, ocelotten en de Midden-Amerikaanse tapir (het nationale dier van Belize) te vinden. Inheemse vogelsoorten in het reservaat zijn o.a. de roodkeel sialia (een lijster soort), de zwavelborst toekan en de geelwang amazone papegaai. Er zijn verschillende kikkersoorten en vissoorten waaronder tandkarpers. 

Rondreizen Belize

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Het Cayo district