Het Cayo district

San Ignacio in het Cayo district is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Mountain Pine Ridge Forest Reserve

Het Cayo district

Cayo district: San Ignacio

San Ignacio is de belangrijkste stad in het Cayo-district en ligt aan de rivier Macal. Er is een botanische tuin, Belize Botanic Gardens genaamd en in de buurt ligt tevens de grot Actun Tunichil Muknal die dienst deed als Maya-offerplaats. Nabij San Ignacio liggen de natuurreservaten Chaa Creek en Mountain Pine Ridge Forest Reserve en de Maya-ruïnes van Cahal Pech, Caracol en Xunantunich. Dit alles maakt dat San Ignacio een belangrijk vertrekpunt is voor het bezoeken van één van deze plekken.

Mountain Pine Ridge Forest Reserve

Mountain Pine Ridge Forest Reserve is bestaat voor bijna 60% uit pijnbos, verder uit loofbos, grasland, moeras en rivieren. In het reservaat zijn poema's, jaguars, ocelotten en de Midden-Amerikaanse tapir (het nationale dier van Belize) te vinden. Inheemse vogelsoorten in het reservaat zijn o.a. de roodkeel sialia (een lijster soort), de zwavelborst toekan en de geelwang amazone papegaai. Er zijn verschillende kikkersoorten en vissoorten waaronder tandkarpers. 

Rondreizen door Belize

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Het Cayo district

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top