Luxe natuurreis met strandverblijf

Ontdek het ongerepte regenwoud in de binnenlanden, de magische wereld van de Maya en de kustlagunes vanuit exclusieve hideaways

Luxe natuurreis met strandverblijf

Natuurreis met verblijf in Coppola lodges

In het binnenland van Belize vindt u in het Mountain Pine Ridge Forest Reserve; ongerepte regenwouden die wemelen van het wild, spectaculaire gebergtes en moeraslanden met een ongekende vogelrijkdom. Het enorme woud dat zich uitstrekt tot in Guatemala herbergt de tot de verbeelding sprekende klassieke Maya steden zoals Caracol en Tikal die vanwege hun ligging in de jungle een onvergetelijke indruk op u zullen maken. Voor de tropische kust ligt één van de grootste koraalriffen ter wereld, het Barrièrerif, met een kleurrijke onderwaterwereld en paradijselijke eilandjes. Vanuit de exclusieve Coppola Hideaways ontdekt u deze rijkdommen en wordt u door gespecialiseerde gidsen ingewijd in dit ecoparadijs en de magische wereld van de Maya. De ligging van de lodges, de warme ambiance en de uitstekende gastronomie dragen zonder twijfel bij aan een unieke beleving.

Tips & Tops Natuurreis Belize en Guatemala:

  • Het binnenland van Belize heeft een zeer diverse natuur; van tropisch woud tot grillig gebergte. Verfris u zelf in een van de prachtige watervallen. Maak een wandeling of een moutainbike tocht met de gespecialiseerde gidsen van de lodge. Of ga op nachtsafari op zoek naar de poema en de jaguar.
  • De ruïnes van Xunantunich en Caracol spreken alleen al vanwege de naam tot de verbeelding, maar de echte uitdaging vindt u in de ATM cave waar u een stukje moet zwemmen om de Maya relikwieën van dichtbij te kunnen bekijken.
  • Laat uw reis met een dag verlengen voor een uniek verblijf bij de locals in Uaxactún.
  • Bij de kustlagunes van Placencia kunt u de zeldzame zeekoe (manatee) spotten, maar er is meer: u kunt kayakken in de lagune in de nabijheid van karetschildpadden en dolfijnen.
  • Van eind maart tot juni kunt u duiken of snorkelen met walvishaaien.
  • Mogelijkheid tot het bezoek aan het Cockscomb Basin Wildlife reserve, op zoek naar de jaguar en andere wilde dieren.
  • Met de Sunrise tour in Tikal maakt u de zonsopkomst mee vanaf een hoge Maya tempel die uitkijkt over de mistige jungle, een spectaculair gezicht! Bent u niet zo’n vroege vogel of wordt er regen voorspeld, dan kunt u Tikal ook overdag bekijken, of een ‘sundown’ tour meemaken.
  • U verblijft op basis van volpension en activiteiten in de exclusieve Coppola Resorts: Blancaneaux Lodge, La Lancha en Turtle Inn.
  • Zeer geschikt als huwelijksreis.

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1 Aankomst in uw lodge in het Mountain Pine Ridge Forest Reserve
2 Picknick aan de voet van de Maya tempel Caracol en zwemmen in de Rio On Pools
3 Sunset tour, vogels kijken en nachtwandeling
4 Selfguided wandeling naar de Big Rock Falls
5 Transfer naar Tikal in Guatemala, onderweg bezoek aan de Mayaruïnes van Yaxhá en Topoxté
6 Tikal Sunrise tour
7 Vlucht naar Placencia
8 Boottocht naar het Barrière rif om te duiken of snorkelen
9 Boottocht over de Monkey River door de mangroven, op zoek naar apen, vogels, iguana’s en schildpadden
10 Vrij te besteden

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Maya tempels in Belize

In de Maya mountains liggen de Maya tempels van Caracol, Xunantunich en Lamanai

Het Cayo district

San Ignacio in het Cayo district is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Mountain Pine Ridge Forest Reserve

Paradijselijk Placencia

Een aards paradijs met zandstranden en tropische regenwouden, steile hellingen, orchideeën, riviertjes en watervallen die uitmonden in poelen om te zwemmen.

Turtle Inn

Een uniek strandresort in Belize

Blancaneaux Lodge

Een perfecte hide-away en romantische bestemming

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top