Maya tempels in Belize

In de Maya mountains liggen de Maya tempels van Caracol, Xunantunich en Lamanai

Maya tempels in Belize

HEILIGE PLAATSEN VAN DE MAYA’s IN DE JUNGLE

In vroeger tijden bouwden de Maya’s prachtige tempels waar ze hun – soms bloederige – rituelen uitvoerden. Met de tijd heeft de jungle veel van deze prachtige bouwwerken bedekt, maar inmiddels is een deel van deze tempels ook weer opnieuw ontdekt en schoongemaakt door archeologen. U kunt hier naar hartenlust dwalen tussen de oude stenen en de woekerende jungle-planten die vele toekans, (brul)apen en orchideeën herbergen. Beklim de indrukwekkende piramides van het eens zo machtige Maya rijk en waan u voor even een Maya priester, klaar om te offeren…

Xunantunich en Caracol liggen in de buurt van San Ignacio. Xunantunich bereikt u met een oversteek per boot, Caracol alleen na een lange hobbelige weg door de jungle.

Lamanai, in het noorden van het land, staat bekend om z'n indrukwekkende architectuur: enorme maskers staren u aan vanaf de zijkant van de tempels. Indrukwekkend en een beetje griezelig!

Actun Tunichil Muknal (ATM grot) is alleen te bereiken via en wandeling door de jungle, een korte zwemtocht en een spannende tocht door een prachtig grottenstelstel. Tot slot bereikt u de Kristallen Maagd: ooit een offer voor de oude Maya goden, nu een skelet op de bodem van de grot. Een bezoek aan de ATM Cave is geen tocht voor angsthazen, maar wel een die u lang zal bijblijven!

Rondreizen door Belize

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Maya tempels in Belize

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top