Costa Verde, Paraty & Ilha Grande

Langs de kustlijn ten zuiden van Rio de Janeiro liggen het mooie stadje Paraty en het groene eiland Ilha Grande
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Costa Verde, Paraty & Ilha Grande

Een prachtige kuststrook

De Costa Verde (groene kust) is een prachtige kuststrook ten zuidwesten van Rio de Janeiro met veel groen (jungle) en mooie stranden. De cariocas (inwoners uit Rio) weten dit maar al te goed en daarom hebben veel mensen uit Rio een tweede huis langs de Costa Verde. De bergen van de Serra do Mar lopen hier af in zee om vervolgens, in de vorm van eilanden, voor de kust weer tevoorschijn te komen. Ilha Grande is één van de mooiste hiervan. Langs deze kust ligt één van de mooiste koloniale stadjes van Brazilië, Paraty en het vissersdorpje Mangaratiba dat in de 18e eeuw de haven was voor de export van goud en later koffie en de import van slaven.

Het stadje Paraty

Paraty heeft een prachtig bewaard gebleven koloniaal centrum. Het ligt in de baai van Ilha Grande en in het achterland bevinden zich tropische bossen, bergen en watervallen. Vanuit Paraty kunt u een deel van de Caminho do Ouro (Goudroute), een 1200 km lange route, op steile gedeeltes geplaveid met grote stenen bezoeken. Het historische centrum is autovrij, heeft origineel geplaveide straatjes en het grootste deel van de architectuur is al ruim 250 jaar onveranderd. Er zijn o.a. vier belangrijke historische barok kerken in Paraty, waaronder de Igreja Matriz Nossa Senhora do Remédios uit 1873, de grootste kerk van het stadje. Daarbuiten kent het stadje vele kleurrijke koloniale huizen.

Ilha Grande

Ilha Grande (letterlijk: Groot eiland) is een eiland gelegen voor de kust van de Costa Verde, bedekt met tropisch regenwoud. Het is het grootste eiland van de archipel Angra dos Reis. Het eiland heeft vele idyllische stranden, bergtoppen, watervallen en ongerepte bossen. Het eiland heeft geen wegen en auto's en bevat meer dan 150 km wandelpaden. Het is een romantische bestemming voor een huwelijksreis, een bijzonder hotel is Pousada Asalem.

Rondreizen door Brazilië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Costa Verde, Paraty & Ilha Grande

Villa’s Brazilië

Schitterende privé villa's verspreid over heel Brazilië geschikt voor grotere groepen. Vaak met eigen strand, zwembad en personeel.

Uxua Casa Hotel

Uxua Casa Hotel is een designhotel aan een levendig plein in een dorpje aan de kust, ontworpen door modemerk Diesel

Pousada Literária

Charmant hotel aan zee omringd door Atlantisch regenwoud in één van de mooiste koloniale parels van Zuid Amerika

INSPIRATIE VOOR Costa Verde, Paraty & Ilha Grande

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top