De zoutkathedraal van Zipaquirá

Eén van de absolute hoogtepunten van een bezoek aan Colombia

De zoutkathedraal van Zipaquirá

Ondergrondse zoutkathedraal

Sinds de 16e eeuw wordt er al zout gewonnen uit de bergen rondom het koloniale stadje Zipaquirá. Begin jaren negentig werd begonnen aan het uitgraven van een heuse ondergrondse kathedraal uit de enorme zoutvoorraad ( die de berg bevat). Mijnwerkers en Colombiaanse kunstenaars werkten samen om dit uitzonderlijke bouwwerk te verwezenlijken. Na de kruisweg in de kathedraal, waarbij elke statie door een andere kunstenaar uitgebeeld werd, komt u terecht in de grote koepelzaal versierd met bas-reliëfs. Op het laagste punt, 180m diep, bevindt zich het schip van de kerk met de twee vleugels en het 16m hoge kruis. De vele beelden en zuilen zijn op een bijzondere manier belicht waardoor het interieur tegelijkertijd zeer sober maar ook zeer modern lijkt. Eén van de absolute hoogtepunten van een bezoek aan Colombia.

Rondreizen door Colombia

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR De zoutkathedraal van Zipaquirá

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top