Baños

Baños is een aangenaam stadje aan de voet van de Tungurahua vulkaan, omgeven door groene bergen en watervallen

Baños

Sfeervol stadje aan voet van Tungurahua vulkaan

Baños de Agua Santa, kortweg Baños genoemd, is een kleine stad in centraal Ecuador. Het stadje ligt aan de voet van de imposante vulkaan Tungurahua (in Quichua taal: “kleine hel”) op een plateau, omgeven door prachtige groene bergen en watervallen. De weg vanuit Baños naar het jungledorpje Puyo is een veelgebruikte route naar het Amazonegebied. De stad staat dan ook bekend als de toegang tot de Amazone. De naam Baños de Agua Santa betekent Baden van het Heilige Water, waarmee verwezen wordt naar de vulkanische warmwaterbronnen die rondom Baños ontspringen. De omgeving van Baños biedt een scala aan mogelijkheden, zoals de warmwaterbaden, paardrijden, raften, jungle tours en mountainbiken. U kunt stroomafwaarts fietsen langs de rivier Pastaza richting Puyo om de waterval El Pailón del Diablo te aanschouwen. De lokale lekkernij is milcocha, een soort toffee.

Rondreizen door Ecuador en Galapagos

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top