Chichicastenango

Chichicastenango staat bekend om de wekelijkse kleurrijke markt en de San Tomas kerk waar offers worden gebracht.

Chichicastenango

Beroemdste indianenmarkt van Guatemala

Chichicastenango bevindt zich op 2000 meter in de hoogvlakte van Guatemala. De bevolking in dit deel van Guatemala is grotendeels van indiaanse (Maya) afkomst en houdt haar traditionele gebruiken in ere. Chichicastenango heeft dan ook twee aparte religieuze- en regeringsinstellingen, één van de katholieke kerk en officiële staat en de ander van door de indiaanse bevolking zelf gekozen religieuze en bestuurlijke leiders. De kleurrijke markt te Chichicastenango (op donderdag en zondag) is één van dé sociale gebeurtenissen in het hoogland. Het is een ontmoetingsplaats voor de Maya waar ze producten uitwisselen en verkopen. In en rond het stadje zijn er verschillende heiligdommen die elementen uit het oude geloof en het katholicisme verenigen. Voor de San Tomas kerk ziet u de religieuze broederschappen, de cofradias, en de chuchkajaus, lokale sjamanen, hun rituelen opvoeren.

Rondreizen door Guatemala

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Chichicastenango

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top