Rondreis Guatemala en Honduras El Mundo Maya

El Mundo Maya – rondreis langs de hoogtepunten van de oude Maya beschaving

Rondreis Guatemala en Honduras El Mundo Maya

Mayacultuur in Guatemala en Honduras

Deze reis combineert de hoogtepunten van de eeuwenoude mystieke Mayacultuur. Naast het magische Tikal bezoekt u ook het verfijnde Copán in Honduras, ook wel het Parijs van de oude Maya-steden genoemd. Tijdens een bezoek bij zonsondergang aan het prachtig in de jungle gelegen Yaxhá ziet u hoe natuur en cultuur op spectaculaire wijze samen komen. U start deze reis in de hooglanden;  rond het meer van Atitlán en op de markt van Chichicastenango ziet u dat de authentieke, kleurrijke cultuur van de afstammelingen van de Maya’s nog springlevend is. De ontspannen, swingende sfeer van Livingstone aan de Guatemalteekse Cariben is perfect om even op adem te komen.

Tips & Tops Rondreis Guatemala en Honduras El Mundo Maya: 

  • Vanuit Tikal kunt u heel goed doorreizen naar Belize, zie bijvoorbeeld onze reis Hoogtepunten van Guatemala en Belize voor een strandverblijf op een van de Cayes in Belize
  • U kunt in Honduras ook verder reizen naar bijvoorbeeld het Pico Bonita mangrovepark en het eiland Roatan, zeer geschikt voor een korte snorkel-/duikvakantie. Vraag naar de mogelijkheden.
  • Interesse om een authentiek sjamaan-ritueel bij te wonen? We kunnen het in deze reis inpassen. Zie ook Themareis: Allerheiligen, sjamanen en textiel
  • Vanuit Antigua kunt u de Pacaya beklimmen, een actieve vulkaan vlakbij Guatemala City (afhankelijk van de lokale omstandigheden)
  • Kijk u ook eens naar onze aanbevolen accommodatie’s: Hotel El Convento – Antigua, Hotel Dona Leonor – Antigua, Casa Santo Domingo - Antigua, Hotel Atitlán, Casa Palopó – Atitlán, Hacienda San Lucas - Copán,  Camino Real - Tikal, La Lancha (Coppola Resort Tikal)

 

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1-2 Aankomst in Antigua
3-4 Bezoek koffieplantage - boottocht Atitlán meer
5 Via markt Chichicastenango naar Antigua
6-7 Bezoek Copán Honduras
8 Rio Dulce
9 Livingstone – Flores
10 Yaxhá Sunset Tour
11 Tikal - vlucht naar Guatemala stad
12 Retourvlucht

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Tikal

Tikal, gelegen in de jungle van Petén, is een van de beste voorbeelden van de Maya-architectuur.

Copán (Honduras)

Een bezoek aan Copán mag bij de beroemde Maya Route niet ontbreken

Antigua

Antigua is een mooie koloniale stad, in de bergen van Guatemala.

Meer van Atitlán

Lake Atitlán is omringd door vulkanen en wordt door velen gezien als een van de mooiste meren ter wereld.

Chichicastenango

Chichicastenango staat bekend om de wekelijkse kleurrijke markt en de San Tomas kerk waar offers worden gebracht.

Maya cultuur

De Maya's leven in Midden-Amerika. De cultuur van de Maya's valt op door de bijzondere architectuur en astronomische waarnemingen.

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top