Chachapoyas regio

De Chachapoyas regio is nog niet zo bekend, maar herbergt een aantal interessante bezienswaardigheden en natuurverschijnselen

Chachapoyas regio

Het wolken volk

Het afgelegen Chachapoyas gebied in het noorden van Peru is omgeven door hoge bergen met nevelwouden en alleen bereikbaar via een spectaculaire route langs ruige landschappen waarbij bergpassen en valleien elkaar opvolgen. Onderweg passeert u marktplaatsjes waar de lokale bevolking in klederdracht en met indrukwekkende hoge vilten hoeden lopen. Op de duizelingwekkende Calla Calla pas belandt u in de mist. Het is duidelijk, u nadert het gebied van de Chachapoyas; het wolken volk. Een kennismaking met de oude beschaving van de Chachapoyas is een unieke beleving.

De bekendste overblijfselen zijn die van Kuélap, een indrukwekkend stenen fort gebouwd op een rotsachtige bergtop. Ronddwalend langs de cilindervormige ruïnes, uitkijkposten en offerplaatsen zult u zich verbazen over de rust die hier heerst. Wat een verschil met het druk bezochte Machu Picchu waaraan dit complex sterk doet denken. Verderop vindt u Revash, een bijzondere begraafplaats. De chullpas (graven) in de vorm van kleine lemen huizen met rode daken en uitgehouwen openingen zijn in een rotswand ingebouwd, hoog boven de vallei. In de buurt van het dorp Cocachimba, te midden van ongerepte jungle, is de magische Gocta waterval te vinden, die als een van de hogere watervallen ter wereld bekend staat en pas in 2002 ‘ontdekt’ werd. Wat een overdonderend natuurfenomeen!

Rondreizen door Peru

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Chachapoyas regio

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top