Chachapoyas regio

De Chachapoyas regio is nog niet zo bekend, maar herbergt een aantal interessante bezienswaardigheden en natuurverschijnselen

Chachapoyas regio

De Chachapoyas regio is nog niet zo bekend, maar herbergt een aantal interessante bezienswaardigheden en natuurverschijnselen

Chachapoyas regio

Het wolken volk

Het afgelegen Chachapoyas gebied in het noorden van Peru is omgeven door hoge bergen met nevelwouden en alleen bereikbaar via een spectaculaire route langs ruige landschappen waarbij bergpassen en valleien elkaar opvolgen. Onderweg passeert u marktplaatsjes waar de lokale bevolking in klederdracht en met indrukwekkende hoge vilten hoeden lopen. Op de duizelingwekkende Calla Calla pas belandt u in de mist. Het is duidelijk, u nadert het gebied van de Chachapoyas; het wolken volk. Een kennismaking met de oude beschaving van de Chachapoyas is een unieke beleving.

De bekendste overblijfselen zijn die van Kuélap, een indrukwekkend stenen fort gebouwd op een rotsachtige bergtop. Ronddwalend langs de cilindervormige ruïnes, uitkijkposten en offerplaatsen zult u zich verbazen over de rust die hier heerst. Wat een verschil met het druk bezochte Machu Picchu waaraan dit complex sterk doet denken. Verderop vindt u Revash, een bijzondere begraafplaats. De chullpas (graven) in de vorm van kleine lemen huizen met rode daken en uitgehouwen openingen zijn in een rotswand ingebouwd, hoog boven de vallei. In de buurt van het dorp Cocachimba, te midden van ongerepte jungle, is de magische Gocta waterval te vinden, die als een van de hogere watervallen ter wereld bekend staat en pas in 2002 ‘ontdekt’ werd. Wat een overdonderend natuurfenomeen!

Rondreizen Peru

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Chachapoyas regio