Rondreis Volk van de Wolken en verborgen schatten van Noord-Peru

Rondreis door het nauwelijks bezochte noorden van Peru, schatkamer van de pre-Inca cultuur. Indrukwekkende natuur van woestijnkust en hoge Andes naar de rand van de Amazone. Een bijzondere reis met aandacht voor de rijke Peruviaanse gastronomie.

Rondreis Volk van de Wolken en verborgen schatten van Noord-Peru

HET ONBEKENDE NOORDEN VAN PERU

Gaat u mee op ontdekking naar het nauwelijks bezochte noorden van Peru? Deze reis voert u langs de schatkamer van de pre-Inca cultuur en leidt u langs indrukwekkende natuur van woestijnkust en hoge Andes naar de rand van de Amazone. Een bijzondere reis met aandacht voor de rijke Peruviaanse gastronomie.
Vanaf de noordkust brengt een spectaculaire rit u naar de groene valleien rond Cajamarca, één van de best bewaarde koloniale steden in Peru. Voordat u Cajamarca bereikt, reist u naar Trujillo, met een mooi bewaard gebleven koloniaal centrum, en Chiclayo.
Na de hoge Andes te hebben doorkruist, komt u in één van de meest fascinerende regio’s van het noorden, Chachapoyas, slechts bereikbaar via bergwegen omgeven door nevelwouden. U vindt hier prachtige oude ruïnes van de beschaving van de Chachapoyas (‘volk van de wolken’). De bekendste hiervan is Kuélap, een indrukwekkend stenen fort, gebouwd op een rotsige bergtop. Het complex doet sterk denken aan het bekende Machu Picchu bij Cuzco. De uitzichten zijn fantastisch. Noord-Peru: "Where the World can't find you..."

TIPS & TOPS RONDREIS Volk van de Wolken en verborgen schatten van Noord-Peru:

  • Lima wordt beschouwd als de culinaire hoofdstad van Latijns-Amerika. Diverse toprestaurants hebben zich hier gevestigd, waaronder Astrid y GastonCentral en Maido, die keer op keer in de top van beste restaurants ter wereld te vinden zijn!
  • Tijdens uw bezoek aan Trujillo is een bezoek aan Chan Chan inbegrepen. Dit belangrijkste archeologische monument van de Chimu cultuur en tevens Werelderfgoed van de UNESCO, was eens de grootste lemen stad in de wereld.
  • Uw bezoek aan Trujillo wordt verder gecompleteerd met een bezoek aan het nabij gelegen vissersplaatsje Huanchaco. Hier kunt u de zogenaamde “caballitos de totora” zien, smalle bootjes gemaakt van riet uit de regio, vissersbootjes, precies zoals ze vroeger door de oude culturen ook gebruikt werden
  • Chiclayo ligt in het noorden van Peru. In de stad bevindt zich een grote markt die vooral bekend staat vanwege de Heksenmarkt waar talloze kruiden en geneesmiddelen te koop zijn. Bij Tucume, 30 kilometer ten noorden van Chiclayo, zijn enorme pre-Inca schatten te vinden. De Vallei van de Piramiden bestaat uit 26 piramides, opgetrokken uit leem. De grootste ervan, de Huaca Larga is het grootste lemen bouwwerk van Zuid-Amerika.
  • In het gebied rond Chachapoyas zijn de watervallen van Gocta te vinden. In de buurt van het dorp Cocachimba, temidden van ongerepte jungle, is deze waterval, die als één van de hogere watervallen ter wereld bekend staat, zeker een bezoek waard.
  • Kies voor een volledige unieke Peruviaanse ervaring en combineer deze reis met een bezoek aan het Zuiden van Peru.
  • Kijkt u eens bij onze aanbevolen accommodaties: Hotel B Barranco – Lima, Atemporal - Lima

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1 Aankomst Lima
2 Tour Lima met bezoek aan Larco Museum, diner in toprestaurant
3 Vlucht naar Trujillo
4 Trujillo, bezoek Huaca Luna y Sol, Huanchaco en Chan Chan
5 Naar Chiclayo met onderweg bezoek aan El Brujo site, Museum “Señora de Cao”
6 Chiclayo, tour Tucume, Vallei van de Pyramides
7 Naar Cajamarca
8 Cajamarca, tour naar archeologische site Cumbe Mayo, Baños del Inca en aansluitend stadstour
9 Dwars door de Andes naar Leymebamba
10 Via Kuelap (archeologische site) naar Chachapoyas regio
11 Chachapoyas regio, bezoek Gocta watervallen
12 Naar Jaen, vlucht naar Lima
13 Retourvlucht

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Lima

Moderne stad met een prestigieus neokoloniaal centrum, veel musea die gericht zijn op de Inca cultuur en een bruisend nachtleven

Chiclayo en Trujillo

Chiclayo en Trujillo liggen aan de noordkust van Peru, op korte afstand van archeologische schatten

Cajamarca

Koloniale parel van het noorden

Chachapoyas regio

De Chachapoyas regio is nog niet zo bekend, maar herbergt een aantal interessante bezienswaardigheden en natuurverschijnselen

Hotel B Lima

Art Boutique Hotel aan zee

Atemporal

Een voormalig herenhuis uit 1940 in de chique wijk van Lima, Miraflores, op loopafstand van diverse top restaurants.

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top