Chiclayo en Trujillo

Chiclayo en Trujillo liggen aan de noordkust van Peru, op korte afstand van archeologische schatten

Chiclayo en Trujillo

Heksenmarkt en Pre-Inca schatten in de woestijn

Slenter over de mysterieuze Mercado de Brujas, de heksenmarkt in Chiclayo waar talloze kruiden en geneesmiddelen te koop zijn en lokale sjamanen hun inkopen doen. De omgeving staat bekend om zijn enorme uit adobe, een soort klei, opgetrokken tempels. Laat u verrassen door de 26 kolossale piramides van Tucume. Verderop worden de vondsten in de tombe van de Heer van Sipan tot een van de belangrijkste archeologische ontdekkingen van de 20ste eeuw gerekend. Sta oog in oog met dit graf vol goud van een voorname priester uit de Moche cultuur.

Trujillo

Trujillo kenmerkt zich door een mooi bewaard gebleven koloniaal centrum met nog prachtig intacte huizen, kerkjes, kloosters, pleinen en straatjes. Op korte afstand bevinden zich de pre-Inca schatten in de woestijn bij Chan Chan, eens de grootste lemen stad in de wereld en een belangrijk archeologisch monument van de Chimu beschaving. In het nabij gelegen vissersplaatsje Huanchaco kunt u de zogenaamde 'caballitos de totora' zien, kleine smalle boten gemaakt van riet, vissersboten, precies zoals ze vroeger gebruikt werden. In de lokale restaurantjes is het genieten van de heerlijke ceviche, rauwe vis gegaard in sap van citrusvruchten.

Rondreizen door Peru

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Chiclayo en Trujillo

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top