Lima

Moderne stad met een prestigieus neokoloniaal centrum, veel musea die gericht zijn op de Inca cultuur en een bruisend nachtleven

Lima

Stad der Koningen

Gelegen aan de Pacifische Oceaan biedt de Peruaanse hoofdstad alles wat een reiziger wenst. Door de Spanjaarden gesticht als “Ciudad de los Reyes”, Stad der Koningen, verdient Lima het om ontdekt te worden. In het historische centrum is het heerlijk slenteren over de Plaza de Armas, langs de kathedraal naar het San Francisco plein met gelijknamig klooster. In de wijk Pueblo Libre ligt het interessante Museo Rafael Larco Herrera, met zijn aangename bloementuin een oase van rust. In het museum zijn tienduizenden kunstschatten tentoongesteld waaronder een grote collectie keramiek van oude culturen. Niet alleen de alom bekende Inca cultuur, maar ook die van de uit Noord-Peru stammende Chimu, Moche en Chachapoyas komen ruimschoots aan bod. Kortom, een ideale introductie voor het vervolg van uw reis.

Culinaire hoofdstad Latijns-Amerika

Hippe clubs vindt u in de wijken Miraflores, San Isidro en in het bohemienne Barranco. Een aanrader om hier een terras op te zoeken! Aan gastronomische hoogstandjes ook geen gebrek; Lima is de culinaire hoofdstad van Latijns-Amerika. Restaurant Central, Maido en Astrid y Gaston behoren tot de absolute wereldtop. In de fameuze TOP 50 van S. Pellegrino zijn ze al jarenlang op gerenommeerde plaatsen terug te vinden. Naast de bekroonde toprestaurants zijn er talloze andere eetadresjes waar het genieten is van de nationale druivenlikeur Pisco Sour en ceviche, een in limoen gegaarde rauwe visschotel. Het jaarlijkse Mistura food festival is het belangrijkste culinaire evenement in Latijns-Amerika en een droomplek voor foodies.

Rondreizen door Peru

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Lima

Hotel B Lima

Art Boutique Hotel aan zee

Atemporal

Een voormalig herenhuis uit 1940 in de chique wijk van Lima, Miraflores, op loopafstand van diverse top restaurants.

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top