Lima

Moderne stad met een prestigieus neokoloniaal centrum, veel musea die gericht zijn op de Inca cultuur en een bruisend nachtleven

Lima

Moderne stad met een prestigieus neokoloniaal centrum, veel musea die gericht zijn op de Inca cultuur en een bruisend nachtleven

Lima

Stad der Koningen

Gelegen aan de Pacifische Oceaan biedt de Peruaanse hoofdstad alles wat een reiziger wenst. Door de Spanjaarden gesticht als “Ciudad de los Reyes”, Stad der Koningen, verdient Lima het om ontdekt te worden. In het historische centrum is het heerlijk slenteren over de Plaza de Armas, langs de kathedraal naar het San Francisco plein met gelijknamig klooster. In de wijk Pueblo Libre ligt het interessante Museo Rafael Larco Herrera, met zijn aangename bloementuin een oase van rust. In het museum zijn tienduizenden kunstschatten tentoongesteld waaronder een grote collectie keramiek van oude culturen. Niet alleen de alom bekende Inca cultuur, maar ook die van de uit Noord-Peru stammende Chimu, Moche en Chachapoyas komen ruimschoots aan bod. Kortom, een ideale introductie voor het vervolg van uw reis.

Culinaire hoofdstad Latijns-Amerika

Hippe clubs vindt u in de wijken Miraflores, San Isidro en in het bohemienne Barranco. Een aanrader om hier een terras op te zoeken! Aan gastronomische hoogstandjes ook geen gebrek; Lima is de culinaire hoofdstad van Latijns-Amerika. Restaurant Central, Maido en Astrid y Gaston behoren tot de absolute wereldtop. In de fameuze TOP 50 van S. Pellegrino zijn ze al jarenlang op gerenommeerde plaatsen terug te vinden. Naast de bekroonde toprestaurants zijn er talloze andere eetadresjes waar het genieten is van de nationale druivenlikeur Pisco Sour en ceviche, een in limoen gegaarde rauwe visschotel. Het jaarlijkse Mistura food festival is het belangrijkste culinaire evenement in Latijns-Amerika en een droomplek voor foodies.

Rondreizen Peru

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Lima

Inspiratie reizen voor Lima