Titicacameer

Het Titicacameer is het grootste meer van Zuid-Amerika, tevens het hoogstgelegen bevaarbare meer ter wereld

Titicacameer

Rieteilanden en indianencultuur

Waar de desolate Altiplano en de bergtoppen en valleien van de Andes samenkomen, bevindt zich het legendarische Titicacameer. Volgens de Inca’s is dit de geboorteplaats van de zon. Het is ook de plek om de Uros te ontmoeten, één van de meest bijzondere volkeren ter wereld. Lopen op hun drijvende rieteilanden is een unieke ervaring. Het verderop gelegen minder bezochte Isla Amantani biedt schitterende uitzichten over het diepblauwe meer. Op Isla Taquile lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. De authentieke lokale bevolking tooit zich in prachtige klederdracht. Het zijn de mannen met hun opvallende puntmutsen die hier de taak van breien op zich hebben genomen. Eeuwenoude ceremonies waarin cocabladeren een grote rol spelen worden dagelijks opgevoerd. Het Titicacameer is een belangrijke plek voor Peruaanse folklore. Ervaar een van de talrijke Andesfestivals met zijn kleurrijke volksdansen en processies.  Maak kennis met de bijzondere indianencultuur van Lago Titicaca.

Rondreizen door Peru

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Titicacameer 

Titilaka Boutique Hotel

Unieke ervaring aan de oever van het Titicaca meer

INSPIRATIE VOOR Titicacameer

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top