Denali National Park en Preserve

Groots landschap van toendra en taiga, valleien en kreken, rotshellingen en gletsjers waar de ‘Denali Slam’ leeft.
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Denali National Park en Preserve

BERGTOPPEN IN DE WOLKEN

Het uitzonderlijk uitgestrekte Denali National Park & Preserve kent maar één weg: de Denali Park Road. Vanaf de ingang leidt deze weg westwaarts, parallel aan de Alaska Range. Majestueuze bergen rijzen op uit de toendra, besneeuwde toppen gaan verloren in de wolken. De bergketen wordt gedomineerd door Mt Denali, de hoogste top van Noord-Amerika. Als bezoeker bent u nietig in dit grootse landschap van toendra en taiga, valleien en kreken, rotshellingen en gletsjers.

DE DENALI SLAM

Het park nodigt uit tot allerlei activiteiten, zoals trekking, kamperen, raften en vissen. Gedurende de wintermaanden kunt u er ook op uittrekken op langlaufski’s, per sneeuwscooter of hondenslee. Houdt uw ogen op scherp voor al het wild dat hier voorkomt, waaronder de zwarte beer en de lynx. Als u geluk heeft, ziet u de vijf grootste dieren van het park, de Denali Slam: eland, kariboe, wolf, Dall schaap, en de grizzlybeer. Zelfs als u het park uitsluitend vanaf de Denali Park Road aanschouwt, heeft u een reeële kans om een grizzlybeer te zien!

KANTISHNA

Na 148 kilometer eindigt Denali Park Road in het voormalige gouddelversstadje Kantishna. Het is de enige permanente structuur in het gehele park, met in de nabijheid enkele prachtige lodges. U overnacht hier in het hart van het park, omgeven door ongerepte natuur, zover het oog reikt.

Rondreizen door Alaska

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Denali National Park en Preserve

Camp Denali

Een van de eerste wildernislodges van Alaska, aan de boomgrens van de inheemse toendra en naaldbossen van Denali National Park.

INSPIRATIE VOOR Denali National Park en Preserve

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top