Fairbanks

Een moderne stad midden in de wildernis, een goede uitvalsbasis voor korte trips, en tevens de poort naar het arctische gebied.

Fairbanks

Een moderne stad midden in de wildernis, een goede uitvalsbasis voor korte trips, en tevens de poort naar het arctische gebied.

Fairbanks

GOLDEN HEART CITY

Hoewel de goudkoorts in Alaska maar van betrekkelijk korte duur was, heeft het Fairbanks voor eens en voor altijd op de kaart gezet als Golden Heart City. Dankzij de Chena-rivier en een spoorlijn groeide Fairbanks uit tot Alaska’s tweede stad. Inmiddels is Fairbanks tevens via twee highways bereikbaar. Een moderne stad met de allure van een metropool, en toch ligt het midden in de wildernis. Hier kunt u genieten van the best of both worlds, met veel faciliteiten, cultuur en uitgaansmogelijkheden, en talrijke mogelijkheden om de natuur vanuit de Golden Heart City te ontdekken.

AURORA BOREALIS

Fairbanks ligt 190 kilometer ten zuiden van de noordpoolcirkel. In de wintermaanden kunt u hier tijdens heldere nachten de indrukwekkende noorderlicht aanschouwen! Vanuit de stad kunt u deelnemen aan allerlei winteractiviteiten, zoals een tocht per hondenslede. Daarna is het heerlijk om door en door op te warmen in een warmwaterbron. Hoe anders is het leven in de korte zomer, als de zon nauwelijks ondergaat en het landschap groen is. Trek er overdag op uit in een kajak, maak een spectaculaire tocht per raft, of maak een rondvlucht, om ‘s avonds terug te keren naar het comfort van Fairbanks. Of kies ervoor om verder te reizen, naar die andere wereld ten noorden van de noordpoolcirkel. U bent er al bijna!

Rondreizen Alaska

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Fairbanks