Muzikale smeltkroes

Indringende blues, sentimentele country, gepolijste soul en beklijvende gangsta rap

Muzikale smeltkroes

Indringende blues, sentimentele country, gepolijste soul en beklijvende gangsta rap

Muzikale smeltkroes

Jazz, motown en rap

Het draagt ver over de katoenvelden, de melancholische, zich herhalende werkliederen van de Afrikaanse slaven die alles wat voor percussie kan dienen gebruiken voor hun ‘blues’. Het bezielende ritme krijgt vat op de Amerikaanse folk en countrymuziek komt op; solozang of duetten vermengd met akoestische gitaar, vioolgezaag en pedal steel. Het was deze stijl waaruit later - met een sterkere afterbeat – het met elektrisch instrumentarium gespeelde rock-’n-roll voortvloeit.

Intussen ontstaat in de Afro-Amerikaanse gemeenschap van New Orleans jazz, een van rook doortrokken op improvisatie gebaseerd geluid, een symbiose van ragtime, blues, folk en negrospirituals en wordt in ‘Motor City’ het meest beroemde platenlabel allertijden opgericht. Een onvergetelijke parade van in glitter gehulde soulmuzikanten met de herkenbare gepolijste ‘Motown sound’ staat op.

Straight outta Compton

In de getto’s van grote Amerikaanse steden woekert een broeierige hiphopscene waar straatcultuur, rivaliserende bendes, geweld en drugs de dienst uitmaken. Met monotone, slechts door beats begeleide veelal agressieve en seksistische teksten spitten MC’s hun ritmische poëzie naar elkaar. Rauwe gangstarap, where the world wont’ find you…

Ga terug naar de roots van jazz tijdens een festival in New Orleans, bezoek de Motownstudio - de bakermat van soul - in Detroit, breng een eerbetoon aan 'The King' in Graceland of ga naar de hometown van de ‘Godfather of Gangsta Rap’ voor een bloedstollende L.A. Hood Life Tour in Compton. Neem contact met ons op en laat muziek deel uitmaken van uw reis.

 

Rondreizen Verenigde Staten

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Muzikale smeltkroes