Yosemite en Death Valley National Park

Twee verschillende parken elk met een spectaculaire en unieke natuur

Yosemite en Death Valley National Park

Twee verschillende parken elk met een spectaculaire en unieke natuur

Yosemite en Death Valley National Park

YOSEMITE NATIONAL PARK - DIVERS NATUURSCHOON

Hoog in de Sierra Nevada ligt zich het in 1890 tot nationaal park uitgeroepen Yosemite National Park. U vindt er hoge bergen, watervallen, gletsjers, meren, bossen en de grootste sequoiabomen ter wereld. Yosemite Valley is uitgesleten door gletsjers die zich een weg baanden door het granieten gesteente. De hardste en meest massieve rotsblokken, zoals El Capitan en Half Dome, bleven intact. El Capitan, de grootste granieten monoliet op aarde, vormt een perfecte uitdaging voor ervaren klimmers. Half Dome torent bijna 1.500 meter boven de vallei uit. Deze kunt u beklimmen tijdens een uitdagende dagactiviteit. Bezoek de Yosemite-waterval, met zijn 740 meter één van de hoogste watervallen ter wereld. Maak prachtige wandelingen en geniet van adembenemende uitzichten op immense rotsen en verstilde bergen langs Tioga Road, een van de hoogstgelegen wegen van de Verenigde Staten. Laat u overweldigen door de enorme eeuwenoude Giant Sequoia’s in Mariposa Grove en loop door de bekende California Tunnel Tree. De oudste van deze imposante reuzen is naar schatting 2.700 jaar oud.

DEATH VALLEY NATIONAL PARK  - ONTMOETING VAN UITERSTEN

Op de grens tussen Californië en Nevada bevindt zich Death Valley National Park. Een park van extremen en door de National Park Service beschreven als ‘heetst, droogst, en laagst.' Gedurende de zomer kunnen er gemakkelijk temperaturen van vijftig graden bereikt worden en met slechts een fractie van de neerslag die in een normale woestijn valt, is 'droogst' ook te verklaren. 'Laagst' gaat over ‘Badwater Basin’, met 86 meter onder het zeeniveau is dit het laagste punt van het westelijk halfrond. Ondanks de enigszins lugubere naam is Death Valley National Park een schitterend en divers park. Het omvat een woestijn met zoutvlakten, rotsformaties, canyons, zandduinen, bergen en in de lente prachtige valleien vol wilde bloemen. Bewonder een onvergetelijke zonsondergang boven de zandduinen van Mesquite en bewandel de zoutvlakten van Badwater Basin. Kijk uit over de indrukwekkende goudkleurige Badlands Furnace Creek of ga golfen op het buitenaards uitziende Devil's Golf Course. Ervaar hier hoe de hitte miljoenen kleine zoutkristallen doet barsten, uiteenzetten en krimpen wat resulteert in zachte pop- en pinggeluiden. Rijd naar Titus Canyon voor rotstekeningen gemaakt door de Timbisha stam. Bezoek daarna de spooksteden Leadfield en Rhyolite waar goudzoekers in de jaren twintig hun geluk zochten. De grootste verrassing in Death Valley is de prachtige waterval Darwin Falls die een oase van rust en schoonheid vormt.

Rondreizen door Verenigde Staten

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Yosemite en Death Valley National Park