Aboriginal cultuur

De eerste inwoners van Australië
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Aboriginal cultuur

Ab origine

Zo’n 60.000 jaar geleden zetten de eerste inwoners van Australië voet aan wal, op het toen nog onbewoonde continent. Afkomstig vanuit Azië maar met Afrikaanse roots verspreidden deze ontdekkingsreizigers, de aboriginals, zich over het hele land en diversifiëerden zij tot honderden stammen met ieder hun eigen dialect. De jager verzamelaars ontwikkelden diepgewortelde spirituele en artistieke tradities. Kunstvormen zoals rotsschilderingen, dans, muziek en orale tradities vormen een belangrijke rol in hun overdracht van kennis en verhalen. De meeste ervan zijn toegewijd aan de aboriginal religie, ook bekend als ‘Droomtijd ’ of Tjukurpa.

Dreamtime

Droomtijd is ‘het heden, verleden en de toekomst’. Het is allesomvattend en betekent ‘de wet zien en begrijpen’. Het vertegenwoordigt de periode van het begin van alle ontstaan, van mensen, dieren, land, werktuigen en dromen gecreëerd door Ancestral Spirits, die leven op een plaats waar tijd en ruimte niet bestaan. Zodra de heilige voorouders de wereld hadden geschapen, veranderden ze zichzelf in bomen, sterren, waterplaatsen en rotsen. Dit zijn de voor Aboriginals heilige plaatsen waar hun voorouders hen levenskracht inblazen.

Rock art

Tussen de regio’s bestaan grote verschillen in de kunstvormen en stijlen, wat ten grondslag ligt aan de verscheidenheid aan stammen en de aanwezigheid van grondstoffen. De oude, traditionele en soms prehistorische kunst vindt u met name in de diverse National Parks. De bekendste rock art sites zijn de schilderingen in Kakadu National Park, The Kimberley en QuinkanWhere the world can't find you...

Rondreizen door Australië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Aboriginal cultuur

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top