Selfdrive Zuidoost-Australië

Het mooiste van Zuidoost-Australië per huurauto

Tourism Australia

Selfdrive Zuidoost-Australië

Het mooiste van Zuidoost-Australië per huurauto

Tourism Australia

Selfdrive Zuidoost-Australië

Het mooiste per huurauto

In een ontspannen tempo wisselen de bruisende metropolen Sydney, Hobart en Melbourne, enkele van de mooiste nationale parken als Freycinet, Cradle Mountain en Grampians en de uitgestrekte wijnlanden van Yarra zich af. Slechts drie binnenlandse vluchten zijn er nodig om deze spectaculaire rondreis langs het mooiste van Zuidoost-Australië al selfdrivend te ontdekken. Als kers op de taart eindigt de reis met met een zonovergoten verblijf op Noosa, één van de vele idyllische stranden waar Australië bekend om staat, Where the world can't find you...

Tips & tops van Selfdrive Zuidoost-Australië:

 • Meer dan een uur duurt de avontuurlijke klim naar de 134 meter hoge top van Sydney's Harbour Bridge die wordt beloond met een fenomenaal zicht op de stad en de Blue Mountains.
 • Haal in Hobert uw hart op aan de moderne, vaak expliciete kunst in MONA (Museum of Old and New Art).
 • Ontdek Freycinet N.P.’s schatkist vol natuurlijke rijkdom; het bewaart dramatische roze granietpieken, afgelegen baaien met hagelwitte zandstranden en met vogels gevulde lagunes.
 • Maak in Cradle Mountain N.P. een wandeling langs het prachtige Dove Lake en bezoek Devils @ Cradle, een opvangcentrum voor de Tasmaanse duivel die met uitsterven wordt bedreigd.
 • Fietsend door Melbourne passeert u botanische tuinen, markten, restaurants, bars en verborgen straatjes en steegjes vol street art.
 • Maak vanuit Port Fairy een helikoptervlucht over de oceaan en een deel van de Great Ocean Road; de uitzichten over de regenwouden, door zon verbrande kliffen, scheepswrakken en adembenemende kustpanorama’s zijn onvergetelijk.
 • Golfliefhebbers slaan af op de 18 hole Grampians Golf Course waar het zomaar kan gebeuren dat u tussen kangoeroes en wallabies speelt.
 • Geniet in Yarra niet alleen van de zalige wijnen in verschillende wijnhuizen, maak ook kennis met de cultuur van de oorspronkelijke bewoners, het Wurundjeri volk.
 • Laat alle nieuw opgedane indrukken bezinken terwijl u uitgebreid relaxt aan de afgelegen parelstranden en tropische regenwouden van Noosa Heads.
 • Reis tussen november en maart wanneer de temperaturen op haar best zijn.
 • Kijkt u eens bij onze aanbevolen accommodaties: Saffire Freycinet - Freycinet schiereiland

Uw reis op maat

Dagelijks overzicht

1-3 Aankomst en verblijf in Sydney; u bezoekt Sydney Opera House, maakt een begeleide fietsexcursie langs de hoogtepunten en beklimt Sydney Harbour Bridge
4-5 Vlucht naar Hobart, Tasmanië, waar de selfdrive begint
6-7 Rit naar Freycinet Nationial Park en boottocht op Wineglass Bay
8-10 Over de weg - eventueel met een stop in Launceston - naar Cradle Mountain N.P.; verkenning op eigen gelegenheid
11-13 Vlucht naar Melbourne waar u te fiets zowel de bezienswaardigheden als de verborgen plekken van de stad opzoekt en een dag vrij te besteden heeft
Toon meer

Hoogtepunten voor deze reis

Inspiratie reizen voor Australië