Buideldieren

Kangoeroe, koala en Tasmaanse duivel

Buideldieren

Kangoeroe, koala en Tasmaanse duivel

Maar liefst 45 miljoen jaar van isolatie gaf de Australische natuur de ruimte om onverstoord te woekeren, wat heeft geresulteerd in een unieke vegetatie en diersoorten die van nature nergens anders voorkomen. Australië is een van de weinige landen dat zich rijk mag prijzen aan buideldieren, zoogdieren waarvan de vrouwtjes twee baarmoeders hebben en in de meeste gevallen een buidel. Deze buidel is een soort huidplooi waarin de tepels van het dier liggen en waar ze haar jong in draagt. Kangoeroes, de koala en de Tasmaanse duivel zijn de bekendste, echter Oceanië telt meer dan 240 buideldiersoorten. De minder bekende wombat bijvoorbeeld, het enige dier dat kubusvormige uitwerpselen legt, en de Quokka, een wallaby die een glimlach draagt.

Koala of buidelbeer

De koala, zoals vele andere inheemse Australische dieren, speelt een belangrijke rol in de aboriginal-mythe over het ontstaan van de wereld. De Tharawal-stam geloofde dat de koala's hielpen bij het roeien van de boot die hen naar het continent bracht. Een andere mythe vertelt hoe een stam een koala doodde en zijn lange ingewanden gebruikte om een brug te slaan voor mensen uit andere delen van de wereld. Weer andere stammen zagen de koala als een wijs dier dat ze raadpleegden voor advies.

 

Rondreizen door Australië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Buideldieren

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top