Australische National Parks

Landschappen uiteenlopend van ruige bergen, rode woestijnen en tropische wouden tot kleurige riffen
Uluru, or Ayers Rock, is a massive sandstone monolith in the heart of the Northern Territory's arid "Red Centre". Uluru is sacred to indigenous Australians and is thought to have started forming around 550 million years ago.

Australische National Parks

Where the world can't find you...

Het enorm uitgestrekte, grotendeels onbewoonde Australië is rijk aan ongerepte wildernis. Imposante landschappen variëren van ruige bergen, rode woestijnen, tropische wouden tot kleurige riffen. Uit meer dan 500 van aboriginal cultuur doortrokken National Parks zetten wij onze favorieten een rij:

1. Uluru-Kata Tjuta National Park

Bezoek in het oeroude hart van Australië Uluru-Kata Tjuta National Park, de van mystiek vergeven grond van de Anangu waar torenhoge Olgas boven de zinderende rode vlakten uitpieken. Zonder u af op een top om de onmetelijkheid, de grandeur en de kalmte van het spirituele en geografische middelpunt van Australië in u op te nemen terwijl de heilige Ayers Rock of ‘Uluru’ steeds dieper rood kleurt.

2. Freycinet National Park

Dramatische roze granietpieken, afgelegen baaien met hagelwitte zandstranden en met vogels gevulde lagunes; het Tasmaanse schiereiland Freycinet is een schatkist vol natuurlijke rijkdom. Bezoek Wineglass Bay in de Australische winter voor het spotten van bultruggen en zuidkapers in een sprookjesachtige setting.

3. Wilson Promontory National Park

Cruise door regenwouden vol bijzondere flora en fauna en slaap onder de sterren op het strand. Zwem, vis en duik vanaf het paradijselijke Squeaky Beach, observeer walvissen en dolfijnen en luister naar het knisperende zand.

4. Daintree Rainforest

Uitkijkend over de oceaan ziplined u uw weg tussen fladderende papegaaien door de oudste jungle ter wereld, langs huizenhoge palmen, varens, kleurrijke bloemen en bomen van meer dan 2.500 jaar oud. Leer van de Kuku Yalanji, cruise tussen krokodillen en spot de meest bijzondere vogelsoorten.

5. Purnululu National Park

Uitgestrekt en afgelegen, de oker met zwart gestreepte steile zandsteenformaties van Purnululu of ‘Bungle Bungles’ zijn off-grid en uitsluitend bereikbaar per 4x4. Vanuit de lucht, tijdens een helikopervlucht, ontvouwt zich de wonderlijke vorm van het vogelparadijs; die van een bijenkorf.

6. Kakadu National Park

De Bininj/Mungguy-mensen heten u welkom op hun omvangrijke land, een van aboriginal cultuur doordrongen regenwoud waar torenhoge watervallen in poelen storten, ruige steile hellingen oprijzen, eeuwenoude tekeningen rotsen opsieren en miljoenen trekvogels de billabongs bedekken.

7. Ikara-Flinders Ranges National Park

Het decor van een brede, elliptische verzonken vallei omlijst met woest gekartelde bergen, steile kloven, Adnyamathanha sites, een rijk wildleven en - na regenval- tapijten van bloemen; bushwalks in Flinders Range zijn fotogeniek en onvergetelijk.

8. Lamington National Park of 'Woonoongoora'

Stil en tijdloos betekent de naam die de Yugambeh aan hun land gaven, Australië’s grootste subtropische regenwoud dat de diepe valleien en hoge kliffen van McPherson Range bedekt. Meer dan 160 km aan trails liggen voor u klaar, leidend langs klaterende watervallen, idyllische poelen, druipende grotten, woekerend regenwoud, bloemenvelden en weidse open bossen gevuld met wild.

Rondreizen door Australië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Australische National Parks 

Marramarra Lodge

Authentieke Australische wildernis nabij Sydney

INSPIRATIE VOOR Australische National Parks

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top