Melbourne

Een dynamisch, kosmopolitisch, sportgek en kunstzinnig bolwerk met een levendige food scene

Melbourne

Garden City, een stad vol verborgen hotspots

Melbourne is een vrijzinnige multiculturele wereldstad, een dynamisch, kosmopolitisch, sportgek en kunstzinnig bolwerk met een levendige foodscene. De aan de oevers van de Yarra gestichte nederzetting veranderde met de goldrush in no time in een welvarende metropool. Tientallen jaren van rijkdom en migranten uit alle hoeken van de wereld resulteerden in schitterende gebouwen, kathedralen, parken en een kunstzinnige samenleving vol paradijsvogels.

Thrillseekers beginnen hun verkenning op The Edge, het goud met glazen Skydeck op de 88ste verdieping van Eureka dat 360° zicht geeft op al het ordelijk gerangschikte moois dat de stad rijk is. Federation Square, het bonkende hart van Melbourne waar kunst, cultuur en evenementen gevierd worden tussen futuristisch design ligt aan de rand van het Cultural Business Center. CBD is waar u moet zijn voor de beste koffie, restaurants en bars en verborgen hotspots op daken, in magazijnen en met straatkunst opgesierde steegjes. Struin over de uitgestrekte Queen Victoria Market en zoek de verschillen tussen Aboriginal- en moderne Australische kunst in de National Gallery of Victoria. Ook heel bijzonder; in de Staatsbibliotheek van Victoria worden folio’s van Australië's Oostkustontdekker James Cook bewaard.

Voor een rustmoment strijkt u neer in de Koninklijke Botanische Tuinen; een onwaarschijnlijk mooi park waar de stilte alleen doorbroken wordt door overvliegende helikoptertaxi’s. Zie de zon in de zee zakken op St. Kilda’s strand voor u zich opmaakt voor de nacht. Kiest u voor de alternatieve eettentjes en kroegen in kleurrijk Fitzroy of voor de dandy art-deco achtige scene in South Yarra? Ook een avond bij een originele hippie commune is mogelijk. Dan gaat u naar Lentil as Anything, Where the world can’t find you…

Rondreizen door Australië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Melbourne 

United Places

Meer dan een boetiekhotel in Melbourne

INSPIRATIE VOOR Melbourne

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top