Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

National Parks Zuidereiland

Eindeloze gletsjers, besneeuwde bergtoppen, paradijselijke stranden en met vogels bezaaide spiegelmeren; de onaangetaste natuur van het Zuidereiland wacht op u! Onze top 3:

1. Fiordland National Park

Het dramatische natuurlandschap van het grootste National Park van Nieuw-Zeeland bestaat uit veertien verblindend mooie fjorden die de zuidwestelijke hoek van het Zuidereiland omzomen. Eeuwenoud regenwoud klampt zich vast aan gekartelde bergen, watervallen storten in onmetelijke zee-inhammen en meren en granietpieken glinsteren u tegemoet. Aan alle kanten kletteren cascades onophoudelijk terwijl de overvloedige zoete regenval zijn weg naar de zoute zee vindt. 'Sound of Silence' Doubtful Sound is de een-na-langste en allerdiepste landinsnijding van Nieuw-Zeeland. In deze onbedorven serene wildernis vaart u tussen grijze en groene rotsen, schitterende watervallen, dolfijnen, tuimelaars, pelsrobben en pinguïns. 

Fiordlands’ meest spectaculaire attractie is Milford Sound, waar torenhoge kliffen loodrecht oprijzen uit poelen van inktblauw water en steile watervallen zich 1.000 meter in de diepte storten. Kajak uw weg in stilte door het park, maak een cruise bij nacht en verken de bijzondere onderwaterwereld - het zwarte koraal, 11-poots zeesterren en delicate anemonen - al duikend of vanuit het onderwaterobservatorium in Harrison Cove.

2. Abel Tasman National Park

Uitnodigende zandstranden scheiden de vloedlijn van de bosrand. Kristalheldere beken meanderen door bemoste valleien naar zee. Graniet en marmerformaties omzomen landtongen die zijn gehuld in inheems bos. Klanken van Toeien en Maori-belhoningvogels vullen het bos. In zee duiken aalscholvers, jan-van-genten en kleine blauwe pinguïns naar eten. Aan de rand van Tonga Island loungen pelsrobben op de rotsen. Abel Tasman National Park, het kleinste National Park van Nieuw-Zeeland, is een kustparadijs pur sang waar hikes en boottochten zich laten afwisselen met een zonovergoten strandverblijf.

3. Mount Cook National Park

Vernoemd naar de hoogste en drie-piekige berg van Nieuw-Zeeland die in Maori heel treffend ‘Aoraki’ heet - de berg die de wolken pakt - is een sprookjesachtig mooi natuurgebied met niets dan machtige doorgaans met sneeuw getooide bergen en azuurblauwe meren. Er groeien honderden soorten bloemen en planten en er leven zeldzame vogels als de Nieuw-Zeelandse valk, de paradijseend en de kea.

Maak een Zodiactocht over het spiegelgladde Tasmanmeer te midden van drijvende ijsschotsen en gletsjerwanden, wandel door Hooker Valley wanneer de lupines in bloei staan, zweefvlieg in stilte boven de flanken van Mount Cook en kijk sterren op een van de donkerste plekken op aarde. Where the world can’t find you...

Rondreizen door Nieuw-Zeeland

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR National Parks Zuidereiland

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top