Wildlife van de Noordpool

Wildlife van de Noordpool

Wildlife van de Noordpool

Zee- en vogelleven van de Noordpool

Op zoek naar de Noordelijke route om in Oost-Azië te geraken, kwam Willem Barentsz in 1596 terecht op Spitsbergen, een gebied van gletsjers, bergen en ijzige kusten. In deze ongerepte poolwildernis van Noorwegen is in het ruige landschap nog altijd een unieke flora en fauna te vinden. Ontdek hier het domein van de ijsberen en het rijke vogelleven. De verschillende nederzettingen zoals BarentsburgNy Ålesund en Longyearbyen ademen nog altijd de geheimzinnige sfeer uit van het verleden toen de walvis- en pelsjacht belangrijke activiteiten waren. Vandaag de dag wordt alles in het werk gesteld om de fragiele natuur van ‘Svalbard’ te behouden en bestaat tweederde van de archipel uit drie natuurreservaten, zes nationale parken, vijftien vogelreservaten en één geotopisch beschermd gebied.

Rondreizen door Noordpool

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Foto’s Wildlife van de Noordpool

Norway_Svalbard_Generel_PolarBear_011 / Albatros Expeditions

Inspiratie reizen voor Wildlife van de Noordpool