"Olifanten die 's nachts voor en naast onze tent graasden en tegen de houten constructie van onze tent leunden om even te slapen... Je kon ze bijna aanraken."

Aaltje Bakker (namens familie Bakker)

Safari Botswana

De familie Bakker reisde eind 2012 naar de Victoria Watervallen en vervolgens naar de Okavango Delta..

We zijn inmiddels al weer enkele weken terug uit Botswana maar waren er nog niet aan toe gekomen om jullie te vertellen over onze ervaringen. We hebben een fantastische reis gehad. We hebben enorm genoten. De reis was goed georganiseerd en de accommodaties waren zeer goed. Ook het transport tussen de verschillende locaties was goed geregeld.

Toka Leya was prachtig, de watervallen konden we vanaf de Zambia kant niet heel goed zien omdat er veel water was en de downfall ons het zicht ontnam. Foto's maken was daardoor lastig behalve als je een camera had die onder water kon fotograferen of vanaf de zijkant. Dat werd echter ruimschoots goedgemaakt toen we over de watervallen vlogen op weg naar Botswana. De Okavango is in één woord geweldig. Wat een gebied.
Er was veel water en het water was ook ver opgerukt begrepen we. Men liet foto's zien hoe bijvoorbeeld in Selinda twee jaar geleden het water nog ver verwijderd was van de lodge en het water nu tot aan de lodge kwam. We zijn dan ook veel door en over water gegaan met soms natte voeten (en natte broeken) tot gevolg. Maar dat weet je als je in een watergebied reist.

Heel veel foto's gemaakt en films en ook bijzondere zaken gezien. Olifanten die 's nachts voor en naast onze tent graasden en tegen de houten constructie van onze tent leunden om even te slapen.. Je kon ze bijna aanraken… Natuurlijk de leeuwen en hun buffeljacht door het water, maar ook een luipaard gezien die een steenbok vlak voor onze auto ving en een groep wilde honden in de buurt van Stanley Camp (we waren bij Selinda op zoek geweest en niet gevonden en verwachtten eigenlijk al geen wilde honden meer te zullen zien. Maar toch nog op de valreep bij onze laatste lodge). Onze gids in Seba Camp (waar we de luipaardjacht hebben gezien) ging helemaal uit zijn dak door de film die we van de luipaard hebben gemaakt. Had hij nog nooit gezien, laat staan vastgelegd. Hij heeft inmiddels ons filmpje zodat hij kan pronken…  Kortom, veel gezien en vastgelegd en ontzettend genoten.

Dit was een hele bijzondere vakantie en hier kunnen we lang van nagenieten.